Alle winkeliers in Zwolle in één app

Zwolle – Zwolle is de eerste stad in Nederland waar alle winkeliers samen met een alles-in-één app komen. Klanten kunnen 24 uur per dag shoppen en rondkijken in de winkels. Dat schrijft de website emerce.nl. In november werd de Smobshop-app gelanceerd, waarbij klanten bij 250 winkels in Zwolle on-line artikelen kunnen bestellen. De bestelling wordt nog dezelfde dag per fietskoerier bezorgd.

"Zwolle kampt net als veel andere steden met leegstand. Bijna één op de elf winkels in de Zwolse binnenstad staat leeg. De stad van Wehkamp ondervindt hevige concurrentie van internet. Afgelopen jaar werd door de gemeente al een plan van aanpak op papier gezet om de leegstand tegen te gaan en de bezoekersaantallen omhoog te krijgen." Zo is gratis WiFi in het centrum geïntroduceerd. Na Zwolle verwacht SmobShop de komende jaren honderd gemeenten in de Benelux te voorzien van hun Smart Mobile Shopping-formule.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Alle winkeliers in Zwolle in één app”

  1. Maar als ik vanaf nu alles online bestel dan hoef ik niet naar de stad en dan heb ik de wifi in de stad niet nodig en doe ik dan ook niks tegen de leegstand van de winkels in de stad?

  2. Domne zet…. zorg dat parkeertarieven goedkoper of afgeschaft worden. Dat is nu schandalig duur in tijden van hevige concurentie van internet. Door die app hoef je de stad helemaal niet meer in. Raar volk hier.. snappen ook niks

  3. Volgens mij maakt dit het juist mogelijk dat de kleine winkels ook online producten kunnen gaan kopen (dus niet alleen online).

    De consument bepaald hoe die het koopt online of in de winkel. Nu kunnen de kleine winkeltjes ook online verkopen. Volgens mij een Win-Win situatie dus.
    Door samen te gaan werken hoeven ze niet een eigen webshop of app te bouwen maar kunnen ze op dit platform aanhaken.

  4. De betreffende winkels die mee gaan doen kunnen beter een webwinkel gaan worden en de tent sluiten .Ergens een grote hal huren hun artikelen opslaan en in de app verwerken wat er te koop is .

  5. Een leuke innovatie. Het geeft de mogelijkheid om gewoon vanuit mijn luie stoel te bestellen en geeft me nog minder aanleiding de binnenstad in te gaan. Ik sluit me dus aan bij Pjotr. Misschien samen een E-commerce magazijn open en daar samen voorraad houden. Wat ik me afvraag als ik bij een grote winkelketen bestel, bijvoorbeeld een DIDI krijg ik het dan ook nog dezelfde bezorgd?

Reacties zijn gesloten.