Geslaagde cursus voor leden Groot Mannenkoor

Zwolle – Een twintigtal Ontdek je stem certificaten werden dinsdagavond uitgereikt door Ernst Daniël Smid, in aanwezigheid van het gehele Groot Mannenkoor Zwolle. Dit gebeurde in de repetitieruimte van het GMZ in de Weyenbelt te Zwolle. Ernst Daniël Smid heeft in het verleden meerdere keren opgetreden met het GMZ en kent het koor en de dirigent persoonlijk.

 

Het certificaat werd uitgereikt aan mannen die de cursus ‘Ontdek je stem’ met goed resultaat hebben afgerond. Vijf leden van deze groep van twintig zijn al een tijdje lid van het koor. Van de andere vijftien hoopt het koor dat ze ook lid zullen worden. Maar dat is geheel en al vrijblijvend. Een groot succes, mede dankzij de publiciteit in de media. Een succes dat geïnitieerd en ondersteund werd door de KNZV, mede om deze cursus ook bij meerdere koren te promoten. De cursus werd gegeven door Hennie Ramaekers, dirigent van het GMZ, en voormalig dirigent van de Maastrichter Staar en medeschrijver van het cursusboekje ‘Ontdek je stem’. Niet alleen dat heren uit deze groep nu letterlijk hun eigen stem als zanger ontdekt hebben, maar zij zullen zelfs in het komende Kerstconcert op 23 december in de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat in Zwolle als solisten optreden. Voor hen en de cursusleider/dirigent van het koor een spannende aangelegenheid.

‘Zullen ze het net zo goed doen als in de cursus? Zullen ze geen plankenkoorts kennen’. Allemaal vragen die op die avond aan het licht zullen komen. Voor de dirigent een zekerheid, ‘ik durf dat aan, omdat ik ze nu na zo’n tiental avonden ken en ik zeker ben van hun kwaliteiten’, is zijn commentaar.

 

Op de avond gaf Ernst Daniël uit puur enthousiasme voor de cursisten nog een ‘masterklasje’, een douceurtje omdat hij ook helemaal achter de cursus staat en het van groot belang acht dat iedereen de kans krijgt om zijn zangtalenten te ontdekken. Zeker ook omdat zingen een ontspannende en gezonde manier van ‘sport’ is.

De cursus zal i.v.m het grote succes op 20 januari 2014 een vervolg krijgen.

 

Mannen tot en met 60 jaar die nog nooit eerder gezongen hebben kunnen informatie vinden op de website:

www.grootmannenkoorzwolle.nl. Gratis deelname, zonder verder enige verplichting.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)