Groot Mannenkoor herhaalt ‘Ontdek je stem’

Foto van auteur

Zwolle – Het Groot Mannenkoor Zwolle herhaalt vanaf 20 januari a.s. de cursus ‘Ontdek je stem’. Dit n.a.v. het succes dat de eerste cursus opleverde. Zo’n twintig deelnemers deden mee waarvan er vijftien ook daadwerkelijk van de partij zijn geweest in het afgelopen kerstconcert van het koor. Niet alleen waren ze voor de eerste keer van hun leven deelgenoot van de spanning van een heus concert maar ze waren zelfs solisten in een aantal nummers, en dat voor een overvolle kerk.

21-12-2013_groot_zwols_mannenkoor-dominicanenkerk_01.jpg  

Het succes van de cursus werd hiermee nog eens extra bekroond. Niet lang daarvoor namelijk hadden ze hun ‘certificaat van deelname met goed gevolg’, ontvangen uit handen van de promotor van de cursus Ernst Daniël Smit. De cursus is net als de vorige bedoeld voor mannen t/m zestig jaar die geen ervaring hebben met zingen. Ze ontdekken a.h.w. dat ze een stem hebben, ze ervaren ook dat ze met die stem veel meer kunnen doen, dan ze ooit gedacht hebben. De cursus wordt gegeven door de zeer ervaren en kundige dirigent van het Groot Mannenkoor Zwolle, Hennie Ramaekers. De voormalige dirigent van de Maastrichter Staar. Een cursus die voor elke man die wat meer met zijn stem wil doen dan alleen maar praten, erg interessant zal zijn. Een cursus die je leert om voor de dag te durven komen, die je leert mee te doen met gesprekken en je leert dat door te zingen je stem een prachtig instrument kan zijn. Uiteraard hoopt het Mannenkoor dan daar weer leden aan over te houden, maar niets is verplicht en zeer vrijblijvend en daarnaast ook nog eens gratis.

In eerste instantie dus bedoeld voor mannen t/m zestig jaar die geen ervaring met zingen hebben, daarnaast start het Groot mannenkoor Zwolle voor mannen t/m vijfenzestig jaar, die wel al zingen of ervaring hebben met zang een projectkoor dat kan meedoen met twee concerten op 25 en 26 april in De Spiegel. Ook dit is weer geheel gratis en vrijblijvend, verder zorgt het koor voor de concertkleding. Een pracht gelegenheid voor mannen om met een groot koor de spanning en sensatie te voelen van deelname als zanger in een concert. Het concert op 25 april zal in samenwerking zijn met muziekvereniging Excelsior uit Westenholte en op 26 april de finale van een landelijke Mannenkoor wedstrijd met medewerking van de Koninklijke Militaire Kapel. Info en/of opgave via de tel. nummers 038 3336860 of 038 4606480.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Groot Mannenkoor herhaalt ‘Ontdek je stem’”

  1. Beslist de moeite waard voor alle mannen om deze gratis cursus van zo’n 10 lessen te volgen.
    En dat door misschien wel de beste dirigent van Nederland.
    Zo’n kans mag je niet missen.

Reacties zijn gesloten.