Bomen terug naar voormalige Trapjeswijk

Zwolle – Op deze mistige woensdagmiddag werden de bomen die tijdelijk ‘geparkeerd’ stonden bij de Klooienberglaan weer naar een vaste plek gebracht in de voormalige Trapjeswijk, nu de wijk voor Mens en Milieuvriendelijk Wonen Project (MMWT).

bomen_4.jpeg  

Foto’s: Ron van Toorenenburg

Het MMWT tegenover de wijkboerderij is dit jaar gereed. En rond april 2014 wordt gestart met de bouw van de laatste woningen (22 sociale huurappartementen en 21 sociale koopwoningen). Momenteel wordt ook volop gewerkt aan de inrichting van de openbare ruimte. Trottoirs, straten en groenzones worden aangepakt, waarbij deze winter enkele oude lindebomen uit de wijk worden teruggeplaatst. De ontwikkeling van de wijk, met zowel koop- als huurwoningen, is in handen van Woningstichting SWZ. De gemeente Zwolle is nauw betrokken bij het woningbouwprogramma en de aanleg van het open- baar gebied.

bomen_3.jpeg 

bomen_2.jpeg

bomen_1.jpeg  

De laatste fase met 76 woningen kenmerkt zich wederom door haar moderne architectuur. De verspringende gevels en afwijkende verdiepinghoogtes van de eengezinswoningen zorgen voor een gevarieerd gevelbeeld. De voordeuren in de wijk liggen aan groenzones. Parkeren kan op het gezamenlijke binnenterrein achter de woningen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Bomen terug naar voormalige Trapjeswijk”

  1. Dure boomplanten zo dat kost nogal wat met zo,n kraanwagen erbij.Het is een nieuwe wijk hadden ze toch ook gelijk nieuwe jonge boompjes kunnen planten.Hopelijk krijgen we voorlopig geen zware storm want dan ligt deze zo plat.

  2. Goede zaak dat die bomen niet zomaar lomp zijn omgezaagd en versnipperd maar gewoon tijdelijk verplaatst. Daarnaast natuurlijk mooi dat je al zulke grote bomen hebt in een “nieuwbouw wijk”. In Stadshagen zie je nu overal van die armetierige boompjes die nog jaren nodig hebben om echt iets toe te voegen aan de wijk. Eerder was dat in Zuid ook zo.
    Prima oplossing zo en niet alles draait altijd alleen maar om geld!!!

  3. Wat een gedoe toch altijd om die bomen, wat kost dat allemaal niet!
    Er zijn 16 miljoen nederlanders en 5 miljard bomen. O wee als weer eentje omgekapt moet worden.

Reacties zijn gesloten.