Tolhuislanden krijgt fietspad langs Hermelenweg

Zwolle – De Hermelenweg krijgt een vrijliggend fietspad. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Zwolle besloten. Het nieuwe fietspad moet de veiligheid van scholieren en forenzen uit met name Staphorst en Nieuwleusen verbeteren. 

 

Het fietspad wordt gescheiden van de autorijbaan. Fietsers en automobilisten bevinden zich dan niet langer op dezelfde weg. Zo ondervinden ze minder hinder van elkaar en worden fietsers minder kwetsbaar. Door de weg te versmallen en de haltehavens voor bussen te verwijderen, ontstaat er ruimte voor het fietspad. De aanleg van het fietspad vindt in april 2014 plaats. De bewoners van Tolhuislanden maken zich al langere tijd hard voor een veilige verkeerssituatie op de Hermelenweg. In 2011 overleed een meisje nadat zij daar door een bus werd aangereden. De plannen zijn tijdens het wijkplatform op 11 december gepresenteerd.

Hermelenweg

De Hermelenweg is door zijn gunstige ligging populair bij het verkeer van en naar bedrijven op Hessenpoort. Daarnaast maken veel fietsende scholieren en forenzen gebruik van deze weg.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Tolhuislanden krijgt fietspad langs Hermelenweg”

  1. De Hermelenweg is door zijn gunstige ligging populair bij het verkeer van en naar bedrijven op Hessenpoort

    En dat is nu net niet de bedoeling !!
    Geen vrachtwagens op de Hermelenweg die op de Hessenpoort moeten zijn.!!
    Afspraak met de gemeente.!!
    Hopenlijk gaat meneer agent weer eens controleren en dikke bekeuringen uit schijven want de borden verboden voor auto verkeer staan er niet voor niets.
    Nouja ze staan wel erg ongelukkig. Zeg maar gerust stom.

  2. Trouwens net weer een ongeluk gebeurd.2 personen autos vanaf de A 28 over de sloot ..Een ligt op de kop dwars over de Hermelen weg.Je zult er maar fietsen.

  3. Helemaal met tjalling eens, rij dagelijks over de hermelenweg i.v.m. pakketbezorging. Vandaag reed ik achter een vrachtwagen die netjes 60 km reed, achter mij komt een auto van de Hessenpoort, rijdt netjes tot autogarage v. marle achter ons. Daarna besluit hij ons in te gaan halen, want meneer vind 60 km te langzaam, op het moment dat hij mij inhaalt moet de vrachtwagen iets uitwijken omdat er een voor hem een fietser rijdt. Maar dat kon de inhalende auto niet zien, dat er voor de vrachtwagen een fietser reed, dus volop de rem. Levengevaarlijk, politie moet vaker gaan controleren.

Reacties zijn gesloten.