Boek over de historie van Brandweer Zwolle

Zwolle – Brandweer Zwolle beschrijft haar historie in het boek ‘Brandweer Zwolle 1894-2013’. Vanaf 1 januari 2014 behoort het Zwolse korps tot Veiligheidsregio IJsselland en komt er dus een einde aan een tijdperk. Om de herinneringen aan het Zwolse brandweerkorps levend te houden heeft Brandweer Zwolle een speciaal boek over het korps samengesteld.

 

Alle medewerkers van het korps ontvangen het boek, maar ook boekhandel Waanders heeft vanaf 13 december voor geïnteresseerden een beperkte oplage in de winkel liggen. Geïllustreerd met veel foto’s, afbeeldingen van schilderijen en uitspraken van medewerkers en betrokkenen wordt het verhaal van Brandweer Zwolle beschreven. Wanneer kreeg het korps haar eerste spuitwagen en hoe zat het nou met dat flesje jenever in één van de wagens?

De nieuwe posten aan de Marsweg en de Middelweg komen ook in beeld aangezien deze kazernes beeldbepalend zijn geworden voor de stad. De lezer wordt meegenomen in de keuze van de locatie, de bouw en de ingebruikname van beide posten. 

 

Het 81 pagina’s tellende boek is vanaf 13 december voor € 9,95,- te koop bij Waanders.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Boek over de historie van Brandweer Zwolle”

Reacties zijn gesloten.