BSO-kinderen van De Vlieger leren rappen

Zwolle – ‘Als je het niet kunt zeggen, zing het dan’, luidt een oude, wijze raad. En dat is precies wat er gebeurt als je rapt. In een rap kun je je emoties en energie kwijt en maatschappelijke kwesties aan de orde stellen. Rappen is een perfecte manier om gehoord te worden. En rappen is gewoon ook hartstikke leuk.

Dat kunnen kinderen tijdens de kerstvakantie ontdekken op BSO De Vlieger aan de Buckhorstlaan. Daar geeft de ervaren rapper Sonnic op maandag 23 december een workshop.

De Zwolse rapper Sonnic weet als geen ander mensen te bereiken met zijn energievolle en verhalende raps. Het is zijn passie. Hij is dan ook door de wol geverfd als het om rappen, om kinderen en om workshops geven gaat. Een aantal jaren geleden ontdekte hij tijdens zijn werk als jeugd/jongerenwerker in het Asielzoekerscentrum in Dronten, dat kinderen door zijn raplessen hun energie en emoties beter kwijt konden. Na een hoop optredens in Zwolle, en de release van zijn eerste album in 2010, is Sonnic hard aan de slag gegaan met het geven van rapworkshops en optredens door Nederland en zelfs internationaal. Dat rappen ook grenzen doet vervagen ontdekte Sonnic in Oeganda, waar hij vijf maanden als vrijwilliger met kinderen werkte. Al zijn ervaringen combineert hij in zijn workshops, waarin behalve plezier ook ruimte is voor emoties die vaak onder de oppervlakte blijven.

Bij rappen gaat het om rijmen, schrijven, zingen en flowen op de beat. Hoe dat allemaal werkt, vertelt Sonnic tijdens de workshop. Hij geeft op een leuke manier informatie over de rap en wat er allemaal bij komt kijken. De kinderen krijgen een video te zien met optredens en de rapper vertelt over zijn werk als muziekdocent in Oeganda. En natuurlijk gaan de kinderen zelf in groepjes aan de slag met het schrijven van een rap. Deze worden aan het eind van de workshop gepresenteerd.

De workshop is op maandag 23 december om 10.00 uur bij BSO De Vlieger aan de Buckhorstlaan en is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)