Hoogste punt 2e nieuwbouwflat Geert Groote

Zwolle – De bouw van de 25 huurappartementen van SWZ aan de Geert Grootestraat in Dieze-Oost bereikt vandaag het hoogste punt. De bouwers van Hegeman Bouwgroep liggen hiermee goed op schema, waardoor de verwachting nog steeds is dat de nieuwbouw in april 2014 wordt opgeleverd. Dit is het tweede nieuwbouwcomplex aan de Geert Grootestraat en komt in de plaats van 21 gesloopte maisonnettes.

gg2_hoogste_punt.jpg

Verleden en toekomst
De architectuur van architectenbureau Inbo van het nieuwe appartementencomplex past bij de jaren ’50 uitstraling van Dieze-Oost. Elementen die terugkomen in het gebouw zijn onder meer de hekjes op de balkons, de rollagen in het metselwerk en de indeling van de ramen. De hoofdingang komt aan de kant van de parkeerplaats. Er zijn vijf bouwlagen en op iedere bouwlaag bevinden zich vijf driekamerappartementen. Alleen op de begane grond is één tweekamerappartement. De huurprijzen liggen allemaal onder de huurtoeslaggrens.

Verhuur appartementen
Tien appartementen zijn met voorrang verhuurd aan SWZ-huurders uit Dieze-Oost. De overige vijftien appartementen zijn via De Woningzoeker aan geïnteresseerden verhuurd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Hoogste punt 2e nieuwbouwflat Geert Groote”

Reacties zijn gesloten.