Voorleeskampioen opent Sprookjes3daagse

Zwolle – Mees van Santen, de Nationaal Voorleeskampioen, opent op 28 december de toegangspoort van het sprookjestheater Odeon. Met deze feestelijke opening sluit hij daarmee het jaar van voorlezen af. Het driedaagse familiefestijn start op zaterdag 28 december en eindigt op maandag 30 december. Dit jaar organiseert Odeon De Spiegel theaters voor het zesde opeenvolgende jaar de Sprookjes3daagse. Beide theaters staan op deze dagen geheel in het teken van sprookjes voor jong en oud. Met elke dag een wisselend en verrassend programma, belooft het deze kerstvakantie een bijzonder familie-uitje te worden. 

 

 

28-12-2012_theater_de_spiegel-odeon_sprookjes_3_daagse-grim_01.jpg

In beide theaters zijn elke dag verschillende sprookjesvoorstellingen te zien, variërend van musicals tot muziektheater en van poppentheater tot toneel. Naast de bekende sprookjes, zoals Assepoester en Hans en Grietje, zijn er ook onbekende, verrassende sprookjes te zien tijdens de Sprookjes3daagse. De bovenfoyer in theater Odeon verandert in een sprookjesbos waar sprookjesverhalen worden verteld door Talentstroom van De Verhalenboot en waar kinderen allerlei activiteiten kunnen doen. Niet alleen in theater Odeon wordt alles omgetoverd in een sprookjeswereld, in theater De Spiegel vertrekt namelijk ook meerdere keren per dag een Sprookjestocht en vinden er foyervoorstellingen plaats. Karen White, Jeugdprogrammeur & educatie: ‘We willen niet alleen een voorstelling bieden maar een dagje uit voor de hele familie, het gaat juist om de hele beleving eromheen.’

Samen maken we Zwolle 
De kerstvakantie is het uitgelezen moment om te genieten van een dagje uit. In deze gezellige periode zijn er in Zwolle veel verschillende activiteiten. De kracht ligt  dan ook in het versterken van elkaars organisaties en activiteiten, zodat Zwolle een compleet dagje uit kan bieden voor de hele familie. Odeon De Spiegel theaters werkt daarom  tijdens de Sprookjes3daagse met verschillende organisaties samen, zoals het IJsbeelden Festival, Bibliotheek Zwolle en Landstede. 

De Sprookjes3daagse is toegankelijk voor 1 euro óf op vertoon van een kaartje voor een voorstelling. Kaarten voor de voorstellingen en workshops tijdens de Sprookjes3daagse kunnen via www.odeondespiegel.nl besteld worden. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)