PEC Zwolle – sc Heerenveen voorbeschouwing

Zwolle – Vrijdag speelt PEC Zwolle de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2013. Tegenstander is het sc Heerenveen van trainer Marco van Basten. In het eigen IJsseldelta stadion kent PEC Zwolle een sterk jaar. Van de twintig thuiswedstrijden (Eredivisie en KNVB Beker) die in 2013 werden gespeeld, leverde tien wedstrijden een overwinning op. Zevenmaal werden de punten gedeeld, terwijl er slechts drie keer werd verloren.

26-01-2013_pec_zwolle_fc_herenveen__04.jpg 

Frappant genoeg was PEC Zwolle – sc Heerenveen in januari ook de eerste thuiswedstrijd van het jaar 2013. In een koud stadion stond na negentig minuten een 1-1 einduitslag op het scorebord. De Friezen opende vlak na rust de score via topscorer Alfred Finnbogason. De IJslandse spits reageerde alert op een misser in de Zwolse verdediging. Pas tegen het einde van de wedstrijd scoorde PEC Zwolle de verdiende gelijkmaker. Een afgemeten voorzet van Joey van den Berg, werd door spits Denni Avdic onberispelijk binnengekopt.  Diezelfde Van den Berg werd een paar dagen later getransfereerd aan sc Heerenveen, waardoor de wedstrijd van vrijdag een weerzien met de voormalig aanvoerder is.

Ook staat Yanic Wildschut bij de Friezen onder contract. De Zwolse supersub speelde in het seizoen 2010/2011 33 competitiewedstrijden voor de Blauwvingers. Vaak kwam de pijlsnelle vleugelaanvaller als wissel in het veld. Driemaal wist hij te scoren. Bij PEC Zwolle heeft als speler alleen Boris Rasevic een verleden in Friesland. De aanvaller die tegen RKC Waalwijk zijn debuut maakte, speelde enkele seizoenen in de jeugdopleiding van Heerenveen. In de technische staf van de Zwollenaren is de wedstrijd een weerzien voor trainer Jans en keeperstrainer Storm, die beiden lange tijd voor de Friezen hebben gewerkt. 

Om het jaar in eigen stadion goed af te sluiten, gaan de mannen van trainer Ron Jans tegen sc Heerenveen voor de volle drie punten. Heb je nog geen kaarten voor dit laatste thuisduel tegen de Friezen? Wees er dan snel bij. Het stadion is bijna uitverkocht, er zijn nog minder dan 400 kaarten te verkrijgen. Hier lees je hoe eraan te komen. De wedstrijd begint vrijdag om 20.00 uur. Scheidsrechter is Jeroen Sanders. Hij zal worden geassisteerd door Lobbert, Van Zuilen en Blank. Mensen die de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, kunnen via Twitter op de hoogte blijven over de vorderingen. @peczwolle zorgt voor actuele tweets op jouw timeline.   

Meest recente resultaten: 
26 januari 2013 PEC Zwolle – sc Heerenveen 1-1 
17 april 2004 FC Zwolle- sc Heerenveen 1-0 
17 mei 2003 FC Zwolle- sc Heerenveen 0-1 
19 maart 1993 FC Zwolle- sc Heerenveen 1-3 
24 januari 1992 FC Zwolle- sc Heerenveen 1-3

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

26 gedachten over “PEC Zwolle – sc Heerenveen voorbeschouwing”

  1. Weer al die voorbarige uitslagen die ze geven laten we gewoon de club aanmoedigen en hopen op een goede uitslag .De vorige keer waren er ook hoge uitslagen opgegeven en daarna was iedereen stil toen de uitslag anders was dan verwacht.Wens ze nu tegen heerenveen heel veel succes en geluk en dat er drie punten verdient worden veel succes

  2. Na wat ik vorige week heb gezien ben ik bang voor een nederlaag, ik zeg 0-2

    PEC-Heerenveen
    Trotse 2-1
    joppuh 2-0
    dick 1-0
    (T)ja 2-1
    Steddis 3-2
    vakkie 21 3-2
    PIB 10-2
    Freddy winst PEC
    Berend 1-4
    JanD 1-1
    Johnny 0-2

  3. Benssoooooooon knalt dr vandaag gewoon vier in. Met z’n allen sfeertje van maken, beetje knallen met wat vuurwerk, fakkeltjes dr bij. Lanmge zijde, maak dr een ouderwets vrijdagavondje van!

    5-0

  4. Met z’n allen vanavond leven van Joey van d berg zuur maken, gast loopt vuurtje op te stoken dat hij winnende gaat maken. Gewoon combi egel/fries.

  5. vd Berg is echt zo’n speler waar ze dezelfde problemen mee gaan krijgen als met de egels. Ik mag toch verwachten dat ze niet te lief voor hem zijn…
    Ik hoop op een mooie wedstrijd met eindstand 2-1.

    Forza Zwolluuuuh!!

  6. Vanavond de definitieve ontmaskering als kandidaat voor het linkerrijtje. Wordt kansloos 0-3.

    Niet omdat ik het wil, maar omdat Zwolle geen opportuun voetbal kan spelen. Met druk erop is Zwolle ook mentaal (heel) kwetsbaar.

    Maar ik laat me graag verrassen!!!

  7. Als vd Berg net zo speelt als bij Zwolle, kan hij wel weer eens met een rode kaart naar de kleedkamer moeten. Misschien wel een goede, felle speler, maar ook een kaartenverzamelaar. Althans dat is mijn herinnering aan hem bij PEC.

Reacties zijn gesloten.