Zwollenaren verrast met een Help Portrait

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdag was Theater de Spiegel weer het decor van de grootste portretfoto-shoot van de wereld. Overdag stonden de deuren van het theater open voor iedereen die het was gegund om een mooie ingelijste herinnering cadeau te krijgen.  

 

14-12-2013_help_portrait_in_de_spiegel_07.jpg 

 

Met de vraag: Wie gun jij een portret? probeerde de organisatie van Help Portrait Zwollenaren aan te sporen om zich heen te kijken en iemand aan te melden voor een gratis portretfoto. “Iedereen kent wel iemand die het verdient om eens in het zonnetje te worden gezet” zegt mede organisator Arnold Fransen. “Of het nu gaat om een buurman die altijd klaarstaat voor ouderen in de buurt, een ernstig zieke vriend of een familielid die het even wat minder heeft, Help Portrait wordt voor mensen met een dergelijk verhaal georganiseerd” En dat is zaterdag gelukt. Er werden veel mensen blij gemaakt met een mooi portret.

 

14-12-2013_help_portrait_in_de_spiegel_02.jpg

 

 14-12-2013_help_portrait_in_de_spiegel_08.jpg

 

14-12-2013_help_portrait_in_de_spiegel_03.jpg 

Naast de traditionele aanpak, waarbij genodigden en mensen die het gegund was, naar de Spiegel komen voor een portret, ging Help Portrait Zwolle dit jaar ook naar de mensen toe. Een team van fotografen en visagisten gingen zaterdag naar 2 zorginstellingen in Zwolle. “Op die manier komen ook mensen aan bod die zich niet gemakkelijk zelfstandig kunnen verplaatsen” zegt Ivar van Veen, die daar aan toevoegt “het evenement is hierdoor nog dynamischer en beter toegespitst op de verschillende doelgroepen!”

 

14-12-2013_help_portrait_in_de_spiegel_01.jpg

 

14-12-2013_help_portrait_in_de_spiegel_05.jpg

 

14-12-2013_help_portrait_in_de_spiegel_06.jpg

 

14-12-2013_help_portrait_in_de_spiegel_04.jpg 

 

Help Portrait is een wereldwijd georganiseerd evenement, waar meer dan 20.000 fotografen en 32.000 vrijwilligers in 62 landen zich voor inzetten. Na 4 jaar staat de portretteller wereldwijd op 300.000 stuks. In Zwolle zijn in de afgelopen 2 jaar meer dan 350 portretten gemaakt en dit jaar wilde de organisatie daar minimaal 200 stuks aan toevoegen.

 

Het evenement was zoals elk jaar van begin tot eind goed verzorgd. De gasten worden behoorlijk in de watten gelegd. Naast de visagie, het fotomoment, een kopje koffie of thee en een goodiebag wordt de dag ook nog opgeluisterd door live muziek van The Alluring Ajettes. Dit is een tien leden tellende band die bekende klanken uit de jaren 40-50 weer op eigentijdse wijze nieuw leven in blazen. 

 

Help Portrait wordt georganiseerd door de stichting Groeten uit Zwolle (bekend van het boek voor de Koning). Help Portrait Zwolle 2013  kan niet bestaan zonder haar sponsoren: Douglas, IQkunst, Bwefar, Veldhuis Media, Librije Hotel, Koperen Kees, De Spiegel theater, Epson, De Kleine reclame, de Stentor, BPV belasting adviseurs, PBN music & events.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)