Prijswinnaars techniekplein Studiebeurs bekend

Zwolle – De sector techniek heeft dringend behoefte aan jongeren die kiezen voor een technische opleiding Als technische bedrijven nu niet bereid zijn te investeren in nieuw personeel, hebben ze straks een probleem. Hoe kunnen zij ervoor zorgen dat de jeugd een toekomst blijft houden in de technieksector? 

 

Deelnemers van de Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek Zwolle e.o., de Stichting Vrienden van de Werktuigbouw en Kenniscentrum Innovam organiseerden om die reden het Techniekplein op de Studiebeurs in de IJsselhallen op 6 en 7 november 2013. Een dynamische Techniekplein bedoeld om VMBO klas 3 en 4, HAVO ouders en verzorgers kennis te laten maken met en te informeren over de beroepen en carrièremogelijkheden in de technische sector.

 

Veelzijdige technische presentaties op het techniekplein

 

De Studiebeurs Zwolle biedt een uitgebreid overzicht van opleidingsmogelijkheden en is ‘the place to be’ voor iedereen die een vervolgstudie moet kiezen.

 

Op het Techniekplein presenteerden zich in totaal 8 bedrijven uit de elektro- en installatietechniek, werktuigbouw en automotive. Te weten: Beenen (Zwolle), Unica Groep (Zwolle), Bepacom B.V. (Raalte),  Breman Installatiegroep (Genemuiden), Peters Shipyards (Kampen), VMI (Epe), Tosec (Zwolle) en Innovam (Zwolle) 

                                                                                                                                          

De jongeren konden ter plekke aan de slag met het maken van een technisch uitdagend werkstuk én deelnemen aan een prijsvraag. Als opdracht moesten ze 8 technische vragen gericht op de deelnemende bedrijven beantwoorden. Verder konden ze in de stand van Breman meedoen aan de Schreeuw/Klap van de dag. In totaal hebben zo’n 120 jongeren meegedaan. Uit alle goede inzendingen zijn maandagmiddag de volgende winnaars getrokken: 

  • Martijn Landsman heeft een proefvaart voor 2 personen gewonnen bij Peters Shipyard; 
  • Rick Kroese heeft een Ipad mini gewonnen;
  • Walter Hulsebos en Ruben Boerkamp hebben 2 kaarten gewonnen voor een thuiswedstrijd van PEC Zwolle;
  • Mark Hamel heeft een Robot Sapiens gewonnen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)