Handbaldames SV Zwolle winnen van Nijmegen

Zwolle – Afgelopen zondag ontvingen de handbaldames van SV Zwolle in de BDG-hal de dames van Ha-STU uit Nijmegen. Na het nipte verlies van afgelopen dinsdag tegen Heino waren de dames van Zwolle weer gebrand om te winnen. 

 

handbaldames-4.jpg  

 

Na het eerste fluitsignaal kwam Zwolle al snel op voorsprong met 4-0. Er werd goed verdedigd en er werden snelle aanvallen gespeeld met mooie break-outs, waardoor Ha-STU al snel achter de feiten aan liep. Zwolle hield de gehele eerste helft een voorsprong, maar deze werd op een gegeven moment wel wat kleiner, 6-5. Toch kon Zwolle daarna weer iets uitlopen door een score vanaf de cirkel van Miranda Oost en twee mooie break-outs van Dyonne Kiezebrink. Af en toe had Zwolle wat moeite met de snelle tegenaanval van Ha-STU, maar ook aan de kant van Zwolle werden er nog een paar mooie doelpunten gemaakt, wat resulteerde in een ruststand van 13-7.

 

handbaldames-6.jpg

 

handbaldames-7.jpg

 

handbaldames-8.jpg 

 

  Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Ondanks de mooie voorsprong, wisten de dames van SV Zwolle dat ze niet mochten verzwakken. Wat in de eerste 15 minuten ook niet is gebeurd. De dames van SV Zwolle bouwden de aanvallen mooi op door goede druk te zetten en de bal snel rond te spelen. Hierdoor kon Mariska Jans op snelheid instarten en van afstand scoren. Door middel van collectief schuiven in de verdediging werden de kansen voor de dames van Ha-STU kleiner, maar ook zij wisten van afstand mooie doelpunten te maken. Dit leidde tot een stand van 20-17, nog steeds in voordeel van Zwolle. Het snel terugkomen van de dames van Ha-STU zorgde ervoor dat de dames van Zwolle de draad een beetje kwijt waren. Vooralsnog hielden zij hun verstand erbij, wat resulteerde in een winst van 23-20.

 

handbaldames-3.jpg 

 

Een mooie wedstrijd met ups en downs aan de kant van Zwolle.

 

Tot slot willen we onze supporters bedanken die in aanwezig waren!

De volgende wedstrijd die op het programma staat is de uitwedstrijd tegen Esca uit Arnhem, aanstaande zaterdag 21 december om 19.00 uur.

 

Doelpunten:  Nienke: 7, Jessica:  4, Miranda: 3, Mariska: 3, Dyonne: 3, Sanne: 2, Despina: 1

 

handbaldames-2.jpg

 

handbaldames-5.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Handbaldames SV Zwolle winnen van Nijmegen”

Reacties zijn gesloten.