Tieners gooien vuurwerk door brievenbus

Zwolle – De politie heeft zondag 15 december twee jongens uit Zwolle (14 en 15 jaar) aangehouden nadat zij aangestoken vuurwerk door de brievenbus van een woning hadden gedaan. Een 25-jarige bewoner kon het vuurwerk maar net ontwijken. De politie maakt proces-verbaal op.

Het vuurwerk werd omstreeks 21.10 uur in de brievenbus gedaan van een woning aan de Calsstraat in Zwolle. Vervolgens werd er aangebeld. Eén van de bewoners, de 25-jarige man, wilde de deur opendoen en kon maar net de uitspuitende vuurballen ontwijken van de Romeinse kaars. De bewoner ging vervolgens in de wijk op zoek naar de daders en trof de twee jongens aan met een zak met vuurwerk. De jongens werden door de man aangehouden en aan de gealarmeerde politie overgedragen. Het vuurwerk is in beslag genomen. De jongens krijgen proces-verbaal voor poging zware mishandeling en openlijke geweldpleging.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

33 gedachten over “Tieners gooien vuurwerk door brievenbus”

  1. Ja, hebben de oogartsen voor elkaar gekregen. Zij wilden ook vrij met Oud en Nieuw. Commercieel vuurwerk dan he. Professioneel vuurwerk is daar nog wel. Maar dat wordt dan centraal afgevuurd door profs.

  2. Het is een andere manier van vieren. Uiteraard is dat wennen, maar er zijn nu ook al veel mensen in Nederland die niks met vuurwerk.hebben, en toch geen saaie O&N hebben, dus het kan wel. Komt nog eens bij dat dan een heleboel dieren ook een leuke jaarwisseling hebben.

  3. Ik steek lekker vuurwerk af. Al was het maar als opgestoken middelvinger tegenover dat getut over veiligheid. Als we ergens massaal obsessief mee omgaan, dan is het wel met veilligheid. Geef mij maar een gezonde dosis risico en vertrouwen in het leven.;)

  4. Gebeurt niet. Simpel zat. En stel het irreële geval dat het wel gebeurt, dan nog zou ik er niet anders over denken. Daarvoor hoeft niet iedereen maar weer de veilige jongen gaan uithangen? Laat jij je biertje staan omdat er mensen zijn die er niet mee om kunnen gaan? Je kunt bij alles wel verzinnen wat er allemaal mis kan gaan, zelfs voorgedane situaties uitlichten, maar dat wil nog niet zeggen dat de kans groot is dat dat gaat gebeuren.

  5. Van de week maar ff naar Duitsland en een een kofferbak vol halen van dat zware soort!! Machtig prachtig dat dat allemaal kan!!

  6. Ik snap niet dat iemand zich na z’n 12e nog met vuurwerk wil bezighouden. Het is speelgoed voor pubers (zoals dit nieuwtje voor de zoveelste keer aantoont). Ik ben net van het “verbieden” maar dit mag van mij wel verboden worden.

  7. Ik ben wel altijd heel blij wanneer het 1 januari is en alle vingers en ogen er nog zijn en helemaal wanneer ze de leeftijd van het vuurwerk voorbij zijn, hoewel dat moment voor sommigen nooit komt, begrijp ik.;)
    Ontopic, wat die knapen gedaan hebben is vreselijk. Had ook zomaar anders kunnen aflopen. Wat zal die man geschrokken zijn.

  8. Ik vind vuurwerk zinloos gedoe.
    Het stamt nog uit een oude bijgelovige tijd om boze geesten te verjagen met hard geknal.
    Het kost een hoop geld, dieren worden er doodsbenauwd van, de eerste hulpdiensten in de ziekenhuizen draaien overuren, en de brandweer moet allerlei brandjes blussen in brievenbussen en containers die niks met vuurwerk afsteken te maken hebben.
    En daarna liggen de straten nog weken vol rode troep.
    Nee, sinds het knallen met handgranaten in mn militaire diensttijd moet ik er niks meer van hebben.:)

  9. @JJR ik had jou hoger zitten, je argumentatie slaat nergens op. Een föhn meenemen in bad is nog gevaarlijker, maar dat maakt het verkeer of vuurwerk niet veilig.

  10. Jah hoor! de zwarte piet is weer uit het land en we gaan weer lekker verder dicussieren over het verboden maken van consumenten vuurwerk! bah bah wat leven we toch in een geitenwollensokken landje!! ik bepaal zelf wel wat ik wel of niet doe! laat de regering enzo maar is met belangrijkere zaken bezig houden bijv de werkloosheid!!!!!

  11. Inderdaad, wat een gezanik. lekker doorzagen over van alles wat we hier nog meer moeten verbieden omdat er tal van redenen voor zijn….pleur op!!!

  12. Ik vind vuurwerk zinloos gedoe.
    Het stamt nog uit een oude bijgelovige tijd om boze geesten te verjagen met hard geknal.

    Flauw misschien, maar dat stamt een groot deel van de stadsgeschiedenis natuurlijk ook. 😉

  13. Ik ben zelf vroeger ook gek op vuurwerk afsteken geweest .Maar heb wel de waarschuwing van huis uit mee gekregen niet in de richting van mensen te gooien.En zeker niet in de brievenbus van vreemden .Als deze kinderen op het feit waren gewezen wat er had kunnen gebeuren hadden ze het denk ik wel gelaten .De bewoner van dat huis was er gelukkig maar er had binnenhuis ook een brand kunnen ontstaan als die er niet was geweest.En dan kunnen de gevolgen erger zijn .Gelukkig voor deze jongens is alles goed afgelopen en zullen zij zich de volgende keer wel bedenken bij zoiets en nooit meer doen

  14. @Pjotr een 14/15 jarige puber hoef je toch niet te vertellen dat zoiets gevaarlijk is? Dan ben je echt wel oud genoeg om te beseffen dat het brand kan opleveren, of gewonden. Helaas krijgen ze alleen maar een proces-verbaal. Hopelijk zijn de ouders goede opvoeders en laten ze die jongens zelf (terug)betalen.

  15. @Suze 09-19, twee à drie dagen is wat mij betreft ook genoeg.

    @Japser, ik geef een feit weer
    Dat jij dat verwart met argumentatie is aan jou.

    En om die boefjes dergelijke streken af te leren: een Romeinse kaars aansteken en achter de broeksriem richting klokkenspel af laten gaan.
    Doen ze het nooit weer.

  16. @JJR

    Goed:
    De aarde draait om de zon
    In 1945 eindigde de 2de wereldoorlog voor Nederland
    Er zijn meer vrouwen dan mannen in Nederland

    Ook feiten, ook van geen enkele invloed op het feit dat vuurwerk gevaarlijk is.

    Als je het niet als argument brengt, waarom breng je het dan ?berhaupt.

  17. Ik denk dat ik het wel weet.
    Om goed muziek te kunnen maken moet je jaren op les voordat je de strijkstok goed kunt vasthouden.
    Voor alle andere soorten van lawaai, zoals vuurwerkgeknal is het genoeg als je een lucifer kunt vasthouden.
    Waarmee natuurlijk niet gezegd is dat iedere dombo meer van vuurwerk houdt dan van klassieke muziek, (of praat ik nou onzin?)
    🙂

  18. Bericht door br, op 17 december 2013 om 12:12
    Ouders laten betalen!!! ik zou zeggen begin met 1000e en als dat weer gebeurt 2x zo veel laten betalen!!!

    Jouw gedachten en wenselijke werkwijzes mbt criminaliteit vallen mij steeds meer op. Eng persoon ben jij zeg, br.

  19. Wat een ongelofelijke k*t-kinderen zeg. Belletje lellen a la, maar dit zijn geen geintjes meer.
    Van de week waren bij een flat aan de Dollard jonge kinderen (basisschoolleeftijd) vuurwerk vanaf de flat naar beneden aan het gooien, ongeacht of er mensen liepen.
    Wanneer vallen de eerste slachtoffers?

Reacties zijn gesloten.