Statenlid en raadslid als gastdocent op school

Foto van auteur

Zwolle – Leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap, Dokter van Heesweg 1 in Zwolle krijgen donderdag 9 januari les van twee politici. Statenlid Marco van der Vegte (CDA) en raadslid Patrick Rijke (GroenLinks) van de gemeente Zwolle gaan met de jongeren in gesprek over de democratie en de rol van de provincie en de gemeente daarin.

 

Deze les is onderdeel van het project Jong Overijssel doet mee! van de provincie Overijssel. De lessen worden begeleid door een moderator van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat. Voor jongeren is het lastig om onderscheid te maken tussen wat een provincie, het rijk en de gemeente doet en wie waarvoor verantwoordelijk is. Reden voor de provincie, gemeente en ProDemos om samen de scholieren op school op te zoeken.

Democratie onder schooltijd
De provincie Overijssel besteedt sinds enige jaren extra aandacht aan jongeren vanaf 15 jaar met de bedoeling om hen meer te betrekken bij de democratie. Sinds twee jaar werkt de provincie hierin samen met ProDemos en gemeenten. Ook de gemeenteraad van Zwolle ondersteunt van harte initiatieven om scholieren enthousiast te maken voor de politiek. Meer informatie www.jongoverijssel.nl en www.prodemos.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)