PEC Zwolle wint oefenpot in Zuid-Afrika

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft dinsdagavond in Zuid-Afrika de eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Stellenbosch gewonnen. De uitslag tegen Ajax Cape Town werd 1-2.

De Zwollenaren kwamen tijdens het duel snel op achterstand. In de 6e minuut scoorde Losper namens Ajax (1-0). Zwolle had daarna het betere van het spel maar kon dat nog niet gelijk omzetten in doelpunten. Dat werd in de tweede helft anders. Het was Giovanni Hiwat die in de 50e minuut van verre afstand de bal over de keeper Jaakkola krulde (1-1). Fred Benson scoorde 10 minuten later de bevrijdende 1-2. Zaterdag 11 januari wacht een ontmoeting met het Duitse VFB Stuttgart, de huidige nummer 10 uit de Bundesliga. Op zaterdag 18 januari staat de eerste competitiewedstrijd van 2014 tegen Vitesse op het programma. Het duel tegen de gedeelde koploper van de Eredivisie begint om 19.45 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “PEC Zwolle wint oefenpot in Zuid-Afrika”

  1. PEC Zwolle mag weer hopen op Europees voetbal

    Auteur: Jurre de Ruiter Gepubliceerd:08 januari 2014 om 08:07Categorie:Nieuws
    De kans bestaat dat men in Zwolle weer in de ban mag raken van Europees voetbal. Evenals vorig seizoen doet PEC Zwolle het goed in het Fair Play Klassement, wat een ticket voor Europa kan opleveren.

    PEC Zwolle is in het Nederlandse klassement de nummer vier, achter Ajax, FC Twente en Sparta. De eerste twee clubs plaatsen zich waarschijnlijk rechtstreeks voor Europees voetbal en Jupiler League-clubs komen niet in aanmerking. Daardoor is PEC op dit moment Nederlands eerste gegadigde, meldt het Algemeen Dagblad.

    Eind januari maakt de UEFA de tussenstand van het Europese Fair Play Ranking bekend. Als Nederland aan het eind van dit seizoen bij de eerste drie landen eindigt, krijgt de Eredivisie een extra startbewijs. Vorig jaar eindigde Nederland net buiten de Europese top-drie.

  2. Telegraaf:

    PEC Zwolle degradeert Rochdi Achenteh (25) van een van de steunpilaren van de ploeg, tot derde linksback. Omdat de verdediger annex middenvelder zijn contract niet verlengt, speelt Zwolle het hard en ziet de club hem het liefst deze winter vertrekken, zodat het ook nog een transfersom aan hem overhoudt. Zwolle wil in de tweede seizoenshelft alvast verder met Bart van Hintum en Leroy Labylle op zijn positie, die nog een meerjarig contract hebben.

    ⤸Wij zijn als club leidend. Wij willen door⤝, aldus technisch directeur Gerard Nijkamp, die zegt dat de ??andere situatie?? van Achenteh mede voortkomt uit de interesse die voor hem is ontstaan. ⤸We willen niet wachten op jongens die niet willen verlengen, maar door met jongens die hun toekomst conformeren aan die van PEC Zwolle. Wij vertellen dan altijd alles aan de voorkant. Fair, duidelijk en eerlijk.⤝

    ⤸Zo zit het blijkbaar in elkaar tegenwoordig⤝, zegt de zaakwaarnemer van Achenteh, Henk van Ginkel. ⤸Ik vind dat nooit zo verstandig, maar het is een zaak van Zwolle. Ik ben van mening dat altijd de besten moeten spelen. Zeker is dat Rochdi niet bij Zwolle blijft, met zijn kwaliteiten krijgt hij echt wel een club. Daar zit ik niet over in. We wachten het nu rustig af.⤝ Achenteh was eerder dit seizoen al in beeld bij SC Heerenveen en FC Utrecht.

    Benson en Lachman
    Fred Benson, voor wie tevens veel interesse is, krijgt met zijn aflopende contract hetzelfde op zijn dak. Guyon Fernandez zal voorlopig de voorkeur genieten in de spits. De situatie van Darryl Lachman beoordeelt de club anders. De club weet dat het iemand met zijn kwaliteiten niet kan missen in de strijd om handhaving.

    De hamstringblessure die Lachman opliep in het bekerduel met Excelsior herstelt voorspoedig. Trainer Ron Jans hoopt dat hij hem zaterdag in het oefenduel met VfB Stuttgart in Zuid-Afrika alweer een kwartier kan laten spelen. Datzelfde geldt voor de Griekse aanwinst Thanasis Karagounis (tevens hamstring).

    Denis Mahmudov, de Macedonische aanvaller die overkwam van Topklasser Excelsior??31, kreeg geen visum en traint in Zwolle met de beloften.

Reacties zijn gesloten.