Wijkleerbedrijf Zwolle officieel geopend

Foto van auteur

Zwolle – Een croissantje, gekookt eitje en een kopje koffie. Maandag 20 januari opent het Wijkleerbedrijf Zwolle officieel met een feestelijk ontbijt. Het Wijkleerbedrijf is gevestigd in woonzorgcentrum Fermate in Zwolle en gaat mensen helpen met de alledaagse activiteiten die men –tijdelijk- zelf niet meer kan oppakken zoals de hond uitlaten, (samen) boodschappen doen of helpen bij huishoudelijke klusjes. Wijkleerbedrijf Zwolle is een samenwerkingsverband tussen Deltion, Driezorg en Calibris, waarbij zestien studenten hun opleiding volgen en in de praktijk leren.

De zestien studenten volgen de opleiding Zorghulp of Helpende Zorg & Welzijn. Vanuit het wijkleerbedrijf Zwolle vindt beide opleidingsdelen plaats: het leren en het werken. De praktijk leren ze door werkzaamheden voor mensen in de wijk te doen. Te denken valt aan allerlei hand- en spandiensten die de hulpbehoevende (even) niet kan. Het leren bestaat uit de theorie.

Ontbijt
Om de opening officieel te vieren, zijn de betrokkenen partijen uitgenodigd voor een ontbijt in de Fermate. Hierbij zullen ook de studenten aanwezig zijn. Na het gezamenlijke ontbijt zal de officiële opening plaatsvinden.

Meer info?
Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op www.wijkleerbedrijf.nl/zwolle of mailen naar zwolle@wijkleerbedrijf.nl.

4 gedachten over “Wijkleerbedrijf Zwolle officieel geopend”

  1. Vacature stop momenteel bij meerdere zwolse zorgcentra, we zien nu
    hoe dit wordt opgelost, verdringing van benoemde medewerkers door studenten van Deltion.
    Zwolse vaders en moeders behoedt uw zoon of dochter voor een baan
    in de zorg totdat het management van zorginstellingen terugkeren van dit soort praktijken!

  2. Nu een vacature stop wil toch zeggen dat er daarna weer mensen nodig zijn? Overal zit een golfbeweging in! Ik vind dit een mooi initiatief.

Reacties zijn gesloten.