Tijdelijke Occupy Zwolle baart opzien

Foto van auteur

Zwolle – Op dinsdag 14 januari streek op het talud van de fietsbrug over het spoor, boven de van Karnebeektunnel, het nieuwste tentenkamp van Occupy neer. Met tenten, waslijnen en de bijbehorende protestborden werd een kleine gemeenschap opgericht, misschien wel de kleinste Occupy-vestiging ooit. En bedoeld voor één dag!

14-01-2014__studenten_art-ez_organiseren_occupy_protest_04-1.jpg 

Dit kamp lokte veel reacties uit bij voorbijgangers, die vaak kwamen vragen wat er aan de hand was of wie hier achter zat. Toeterende auto’s, voetgangers (en fietsers!) die foto’s maakten – het trok veel bekijks. Maar wat bleek: het was geen onderdeel van Occupy. Integendeel – een kunstproject van vier studenten aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. De performance maakte onderdeel uit van de zogenaamde cultuurroute: Zwolse scholieren kwamen op uitnodiging naar de wijk Assendorp en maakten daar verschillende performances mee. Dit alles om hen anders naar een bekende wijk te laten kijken, om kunst en cultuur dichtbij de scholieren te brengen.

14-01-2014__studenten_art-ez_organiseren_occupy_protest_03-1.jpg

14-01-2014__studenten_art-ez_organiseren_occupy_protest_02.jpg

14-01-2014__studenten_art-ez_organiseren_occupy_protest_01-1.jpg 

De studenten zijn erg tevreden over het grote effect van het tentenkamp: ze kregen veel aandacht van verschillende media, van natuurlijk de voorbijgangers, en zelfs van de politie! Verdacht veel politieauto’s maakte hun ronde, en op een gegeven moment stonden er vier buurtwachten in het midden van het kamp om te vragen wat er aan de hand was. Later kregen de studenten nog bezoek van een andere agent, die ook zijn vragen had. Een performance met veel effect!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Tijdelijke Occupy Zwolle baart opzien”

  1. Of je het nu kunst, provo’s of anarchisten noemt: ze teren op het geld van de maatschappij, kunnen hun eigen broek niet ophouden en kosten ons allen klauwen vol geld. Tot overmaat van ramp heeft NL er een gefinancierde HBO voor… Echte kunstenaars hebben dat niet nodig! Die brengen zichzelf aan de man!!!

  2. @Oepzz ik ken nog wel veel meer mensen die hun eigen broek niet kunnen ophouden. Wie zonder zonde is… Of heb jij geen enkele vorm van subsidie? (geen huursubsidie, zorgtoeslag, kinderbijslag, studiefinanciering)

  3. Als ik het goed begrijp is dit in het kader van een schoolproject om kinderen wat te leren. Geen ‘echte occupy’ dus!
    Lezen is lastig…

Reacties zijn gesloten.