Jongetje uit Zwolle komt om bij brand op jacht

Foto van auteur

Door een brand op een plezierjacht in het Friese dorpje Broek is dinsdagochtend een 10-jarig jongetje uit Zwolle om het leven gekomen. De ook uit Zwolle afkomstige opa en oma raakten gewond. Dat meldde de politie dinsdagmorgen.

 

Het jongetje was met zijn grootouders op de plezierjacht aanwezig om een boottocht te maken richting het Sneekermeer. De opa raakte zwaargewond, en de oma liep lichte brandwonden op. Ze zijn naar het brandwondencentrum in Groningen gebracht. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Jongetje uit Zwolle komt om bij brand op jacht”

  1. De brand op een boot waarbij deze week een 10-jarige jongen uit Zwolle omkwam, is veroorzaakt door oververhitting van de elektrische bedrading aan boord. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.

    De jongen voer met zijn opa en oma uit Zwolle in een motorboot door Friesland. In de vroege ochtend brak de brand uit. De opa probeerde de jongen nog te redden. Hij liep zelf zware brandwonden op. De opa ligt nog steeds in kritieke toestand in het brandwondencentrum in Groningen. De oma van het slachtoffer liep lichtere brandwonden op.

    Bron: RTV Oost

Reacties zijn gesloten.