Week van Gebed in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Maandag 20 januari tot zondag 26 januari wordt in Zwolle de jaarlijkse Week van Gebed georganiseerd. Het is een landelijk initiatief van de Raad van Kerken en de Evangelische Alliantie. Het thema dit jaar: “Is Christus dan verdeeld“? In Zwolle worden diverse vieringen georganiseerd door de gezamenlijke kerken. Het Podium van Kerken heeft de coördinatie. De Week van Gebed wordt afgesloten op zaterdagavond 25 januari met een gebedswandeling.

Het thema: Is Christus dan verdeeld? is gekozen naar aanleiding van al die Nederlanders die na de oorlog emigreerden naar Canada, Australie en Nieuw Zeeland. Iedere Nederlandse richting van een kerkstroming kreeg daar een variant en bestaat vaak tot op de dag van vandaag. Ook in Nederland zijn er veel verschillende richtingen binnen de kerken. Dit terwijl Paulus, die het geloof naar Europa heeft gebracht, opriep om een te zijn, onverdeeld. In de gebedsweek wordt hier bij stil gestaan en wordt er gebeden voor meer eenheid onder de kerken. Alleen Zwolle heeft al meer dan tachtig kerken, van klein naar groot. Een voorrecht binnen Zwolle is dat de verdraagzaamheid groot is. Toch blijft de oproep van Paulus voor de gemeentes in Europa staan: “Ik roep u op om allen eensgezind te zijn, om scheuringen te vermijden“!

De Week van Gebed begint op maandag 20 januari met een startviering voor alle kerken in Zwolle. Deze startviering wordt georganiseerd door de gezamelijke kerken in het Centrum, namelijk in de Plantagekerk bij het Kerkbrugje.

De viering vindt plaats om 19.00 uur en staat onder leiding van gastheer dominee Jos Douma. Hij wordt ondersteund door mensen vanuit de verschillende kerken in Zwolle.

Dinsdag is er een gezamenlijke viering in Zuid, georganiseerd door de verschillende kerken in Zuid, om 19.00 uur in de Adventskerk aan Talmaplein 1, gastkerk is de PKN, Woensdagavond zijn er twee vieringen, die ook weer om 19.00 uur beginnen. Voor het ene deel van de stad in de Zuiderhof aan de Troelstralaan 25, gastkerk is de christelijke gereformeerde kerk. Daarnaast is er in Dieze een viering in de kapel aan de Hogenkampseweg, gastkerk de Vrije Evangelische Gemeente.

Op donderdag 23 januari is er een viering om 19.00 uur in de Koningskerk, gastkerk de Vrijgemaakt Gereformeerde Kerk. Op vrijdag zijn er dan weer twee vieringen. Een in Zuid in de Jozefkerk aan de Ministerlaan, gastkerk is de Thomas a Kempis Parochie, locatie Jozefkerk. De andere viering is in Assendorp bij de paters van de Dominicanen, die tevens gastheren zijn. Beide vieringen beginnen ook weer om 19.00 uur. Alle vieringen staan voor iedereen open !

De Week van Gebed wordt op zaterdag 25 januari om 19.00 uur op een bijzondere manier afgesloten en wel met een gebedswandeling. De wandeling gaat langs vier kerken in Zuid. Die vier kerken staan symbool staan voor alle kerken in Zwolle, en de wandeling is daarom ook bedoeld voor alle Zwollenaren.

De start is bij de Koningskerk aan de Landsheerlaan om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop is er wat warms te drinken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Week van Gebed in Zwolle”

  1. je hebt gelijk japser, maar het zegt niet zo veel. De kerk heb je als gelovige ook niet perse niet nodig. En geloof in jezelf staat een band met de kerk niet in de weg.

Reacties zijn gesloten.