Mavisten Thorbecke drempelloos naar Deltion

Foto van auteur

Zwolle – Mavo Leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap (TSG) die succesvol hebben deelgenomen aan het Sporttraject, kunnen voortaan naadloos verder leren in de mbo opleiding Sport & Bewegen van het Deltion College. Dat is het resultaat van een convenant tussen de twee Zwolse onderwijsinstellingen dat vandaag werd ondertekend.

nick_kok_en_bas_koelmans_geven_de_bal_door.jpg 

Vlnr: Marleen Kanis (relatiemanager bij Deltion), Suzan Ingelse (opleidingsmanager Sport & Bewegen bij Deltion), Leo van Lierop (locatiedirecteur a.i. bij Thorbecke Scholengemeenschap / TSG), Leon Dikken ( teamleider bovenbouw Mavo bij Thorbecke Scholengemeenschap / TSG), Bas Koelmans (leraar Sport & Bewegen bij Deltion) en Nick Kok ( docent Sport & Bewegen bij Thorbecke Scholengemeenschap / TSG).

‘Sommige jongeren weten al heel vroeg dat hun hart ligt bij de sport. Het is geruststellend als zo’n jongen of meisje weet dat hun aanmelding voor hun droomopleiding niet stukloopt op een sporttest’, vertelt Bas Koelmans, leraar Sport & Bewegen bij Deltion. Koelmans is al jaren in gesprek met sportleraren van Thorbecke om de lesprogramma’s op elkaar af te stemmen. Het voordeel daarvan is duidelijk: de overstap naar het mbo verloopt voor de jongere veel soepeler en de kans op succesvolle diplomering is aantoonbaar groter.

Bekroning
Het convenant is de bekroning op dit project. Door het vastleggen van de afspraken is de samenwerking geborgd en nu is er officieel sprake van een doorlopende leerlijn.

In het convenant zijn ook afspraken gemaakt over de inzet van Deltion studenten bijvoorbeeld bij het organiseren van de sporttoernooien van Thorbecke. ‘Zo biedt Thorbecke mbo-stageplaatsen aan hun oud-leerlingen en is het cirkeltje mooi rond’, aldus een tevreden Bas Koelmans.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Mavisten Thorbecke drempelloos naar Deltion”

Reacties zijn gesloten.