Sassendonk in actie voor vaartocht gehandicapten

Foto van auteur

Zwolle – Het Prinsendom van Sassendonk gaat zaterdag 1 februari aanstaande op de bres! In het centrum van Zwolle zullen de prinsen en prinsessen en hun adjudanten zich gaan inzetten voor de Stichting “Schipper mag ik ook eens varen”. Het doel van deze stichting is het mogelijk maken van een zorgeloze meerdaagse vaartocht voor mensen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen. Er is geld nodig voor de inrichting van het interieur van het schip. Standplaats van het schip: Sassendonk!

 

schipper.jpeg 

 

Op de eerste zaterdagmiddag van februari zal vanaf 12.00 uur op een locatie bij de stadsgracht op ludieke wijze geld worden ingezameld. De hoogheden roepen dan ook alle inwoners van Zwolle op om een plekje in de agenda vrij te houden en zaterdagmiddag naar het centrum te komen, want het gaat een spektakel worden! Stadsprins Paulus I: “We proberen voor elkaar te krijgen dat het schip van de Stichting aan zal leggen bij de bewuste locatie. We gaan een verbinding maken tussen de carnavalsbeurs in de IJsselhallen en de binnenstad van Zwolle” Volgende week zal via de diverse media bekend worden waar de actie precies zal plaatsvinden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Sassendonk in actie voor vaartocht gehandicapten”

  1. Dag Staf(ds)chef, officieren, kader en manschappen,

    Het was een puik plan van de “Genie” om de Bedreigde Veste (stad) via de kortste verbinding in contact te brengen met het Groot Carnavalsdepot bij de IJsselhallen. Jammer dat de Vijand (NASD??) via een lek in de verbindingen de curieuze opzet wist te verhinderen. Maar niet getreurd, wij hebben als Schippers minder met een Intocht of een Optocht, maar des te meer met een Vaartocht. Als Dienstweigeraar kan ik u helaas niet de medewerking van de Marine toezeggen, maar we staan niet afkerig tegen medewerking aan een intocht á la Sinterklaas. Het zal even puzzelen worden, want Zwolle heeft zo hier en daar wat hindernissen over het water gelegd en vóór het vinden van een Goede Aanlegplaats zal – naar ik vrees – nog veel (Zwarte)water door de stadsgrachten stromen.

    In ieder geval heel veel dank aan de manschappen, die ondanks kou en regen toch een substantieel bedrag voor de stichting “Schipper mag ik óók eens varen” hebben opgehaald. Met zo’n leger kan je de slag om Sassendonk winnen!

Reacties zijn gesloten.