PEC Zwolle wint belangrijk duel in Breda

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond het belangrijke duel van NAC Breda gewonnen. In Brabant werd de uitslag 1-2 voor de Zwollenaren. De doelpunten kwamen van de voet van Guyon Fernandez (penalty) en Mustafa Saymak. Er was Zwolle alles aan gelegen om bij Breda punten te pakken, anders zou de degradatiezone in beeld komen. PEC Zwolle staat momenteel op een negende positie in de Eredivisie, en dus weer terug in het zogenaamde linkerrijtje.

naczwo_1.jpeg 

De 1-1 door Fernandez…

In de eerste helft speelde Zwolle tot halverwege de helft van NAC best redelijk. In de eindfase mankeerde het echter aan de juiste keuzes. Toch kreeg de ploeg van Jans kansen op doelpunten. Een vrije trap van Bart van Hintum ging recht op doelman Jelle ten Rouwelaar af. Guyon Fernandez draaide na een prima aanval goed weg, maar zijn schot ging net naast. De thuisploeg stelde daar bitter weinig tegenover, maar stond wel op voorsprong. Een vrije trap belandde plots voor Joey Suk, die de bal achter doelman Diederik Boer schoot. ,,Onvoorstelbaar dat we achter stonden bij rust. Wij waren minder slecht dan NAC", vond Jans.

In de tweede helft gooide Zwolle alle schroom van zich af. Het resulteerde in de snelle gelijkmaker. Kamohelo Mokotjo werd onderuit gehaald, Fernandez benutte de strafschop. ,,Lekker dat die zo snel viel", vertelde Mustafa Saymak. Hij was in de slotfase verantwoordelijk voor de winnende treffer. NAC drong in die fase meer aan, maar Zwolle scoorde. Een afstandsschot van Saymak was doelman Ten Rouwelaar te machtig. ,,Een zwabberbal, zat er mooi in", lachte de middenvelder. In de laatste minuten drong NAC aan, zonder echt gevaarlijk te worden. In de tegenstoot hadden de gasten de voorsprong kunnen uitbreiden, maar daar slaagde de ploeg van Jans niet in. Die vond het niet zo erg, gezien de drie belangrijke punten die er binnengehaald werden. ,,Best mooi om eens op een lelijke manier te winnen. Dat kunnen wij niet zo goed", lachte de Zwolse coach.

Komende zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma. Roda JC is te gast in het IJsseldelta Stadion. De aftrap is om 19.45 uur.

NAC Breda – PEC Zwolle 1-2 (1-0). 
Toeschouwers: 18.150 
Scheidsrechter: Higler

Opstellingen: 
NAC Breda: Ten Rouwelaar, De Roover, Drost, Buijs, Van der Weg, Gilissen (79. Hooi), Suk, Hadouir (73. Tighadouini, Verbeek (66. Perica), Poepon, Sarpong

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Klich, Mokotjo, Saymak (88. Gravenbeek), Drost (46. Karagounis), Thomas (65. Mahmudov), Fernandez

Scoreverloop: 
19. Suk 1-0 
50. Fernandez (strafschop) 1-1 
75. Saymak 1-2

Gele kaarten: 
Klich (PEC Zwolle)

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “PEC Zwolle wint belangrijk duel in Breda”

  1. @akkie: ach ja, na zoveel goed gespeelde wedstrijden waaraan we 0 punten overhielden (bijv. vorig weekend nog) heb ik daar niet zo’n moeite mee. 😉

  2. @ribo: Daar heb je een punt mee. Wel heb ik bijna alle wedstrijden van Zwolle dit seizoen verzorgd voetbal gezien. Mooi combinatiespel, gedrevenheid… Dat alles was ver te zoeken vanavond. Dat vind ik jammer. Juist het mooie voetbal van Zwolle maakt dit seizoen zo mooi.

  3. Eindelijk is het goede voetbal een keer beloond! Eindelijk was Vrouwe Fortuna een keer op onze hand! Desespereert nimmer & Noar Veur’n!

  4. Bericht door joppuh, op 25 januari 2014 22:10

    Europees voetbal lonkt!smilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gif

    Bericht door JeanJacquesRousseau, op 25 januari 2014 23:34

    Europees voetbal lonkt! smilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gif

    :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  5. Pff…ik heb het niet gezien maar in deze fase geldt: vrouwen, kinderen en 3 punten eerst! Op naar de 35 en een plaatsje in de bekerfinale! Dat zou klasse zijn. Gefeliciteerd!

  6. Mooi gepresteerd weer drie puntjes was ook weer nodig .Nu de winnende lijn weer vasthouden tot het einde.Heel veel succes ook in de bekerwedstrijden

Reacties zijn gesloten.