Jongeren sporen onveilige situaties op

Foto van auteur

Zwolle heeft weer een nieuw jongerenproject: ‘Create a safe place!’ Een project van het Protestants Dienstencentrum Overijssel/Flevoland en Jeugdwerkbureau STAP voor jongeren in de leeftijd van 10-16 jaar.

Groepen jongeren krijgen de kans om in hun omgeving onveilige situaties op te sporen, een plan te bedenken hoe deze situatie veranderd kan worden en dit tijdens een grote Finale-avond, in wijkcentrum Rembrandtien, op een creatieve manier te presenteren aan de gemeente Zwolle. De gemeente Zwolle kiest tijdens deze avond het beste plan uit om te gaan uitvoeren.

Tijdens de Finale-avond die gehouden wordt op 1 december a.s., zal ook jongerentoneelgroep Herman Junior uit Olst het stuk ‘Veilig?!’uitvoeren, een zeer populair stuk onder jongeren in de provincie Overijssel. De Finale-avond begint met een markt van stands van allerlei organisaties die te maken hebben met veiligheid, zoals de GGD, het CAD, Rijschool Hulleman en de BOGA, waarbij jongeren en ouders informatie kunnen inwinnen over verschillende onderwerpen die te maken hebben met veiligheid. Wil je (samen met andere jongeren) deelnemen aan het project of graag aanwezig zijn op de Finale-avond op 1 december a.s. in Rembrandtien; Rembrandlaan 10, neem dan contact op met Annette de Wit: 030- 880 1556 / a.nevenzel@nevenzel.nl of Ramona Meza: r.meza@travers.nl / 038- 4525992

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Jongeren sporen onveilige situaties op”

  1. Misstanden aan het licht brengen? Het gaat er juist om dat er op een speelse manier gekeken wordt hoe er naar oplossingen voor samenlevingsvraagstukken gezocht kan worden. Niet echt een spelletje, maar een werkwijze die veel meer aan zal sluiten bij de leefwereld van de burger. Althans dat is mijn idee. En ik ben dus blij met dergelijke initiatieven!

  2. Nee, dit IS de oplossing voor een veilig Zwolle. Wat doen hangjongeren, die slopen op straat en gooien rotjes naar je hoofd. Door dit project zijn ze simpelweg even van de straat. Ongeacht metw at voor idee die kids op de proppen komen, de straat is een stuk veiliger zolang ze zich inzetten iets te bedenken.

Reacties zijn gesloten.