WVF pakt zakelijke overwinning tegen OWIOS

Foto van auteur

Zwolle – Na de kleine nederlaagvorige week in de topper tegen DFS wist WVF vanmiddag de 3 punten in eigen huis binnen te halen tegen OWIOS. Afwezig vanmiddag waren o.a.  de 3 wedstrijden geschorste  Richard Bouwmeester en  de grieperige Hessel  Berends. Sybren Poppen mocht doorschuiven naar het middenveld en centraal achter stonden Marthijn vd Steege en Kevin Peters. Scheidsrechter Maneschijn had vanmiddag de leiding tussen de nummers 3 en 14.

Het leek even wennen door de diverse positiewisselingen maar als team was het snel duidelijk dat WVF geen punten wenste morsen.  Van meet af aan werd de aanval gezocht en bracht een schot van Rob Meijerink net over het doel  het eerste gevaar. Mark  Peppelenbos was een belangrijke schakel vanmiddag als aanspeelpunt . Een volgende poging was er van Christian Bril en ook zijn broer Lennart liet zich nadrukkelijk zien. Vertwijfeling was er toen hij buitenspel kreeg na een prima pass van zijn broer. Toch werd het vlotte combineren beloond met een prachtige treffer van Marc Peppelenbos. Hij scoorde de 1-0 na een prachtige aanvalsopzet via Robert  J. Stals, Rob en Lennart.

Het leek dat onze jongens direct door konden drukken met enkele  prima aanvallen. Vooral een voorzet van links van de ijverige Lennart verdiende een “voetje tegen de bal”. Helaas was er niet tijdig een medespeler  bijgesloten. De pauze kwam met de klein maar dik verdiende voorsprong want de gasten wisten zich nauwelijks kansen te scheppen.

Na rust ging WVF flitsend van start. Een snelle aanval over Jeroen van Brummen op rechts werd beheerst door Lennart Bril hoog in de touwen geschoten. 2-0!

Nog geen 5 minuten later bracht zijn broer Christian de 3-0 op het scorebord. Hieraan vooraf was er een proma pass van Lennart op Rob Meijerink die zijn tegenstander passeerde en goed breed gaf op Christian die vlekkeloos binnenschoot. Sybren Poppen wenste ook een duit in het bekende zakje te doen maar zijn geweldige uithaal  ging net over de kruising. Uit een pass van Dion Reijnen op Lennart die zijn aktie afrondde met een schot in de korte hoek, leverde helaas slechts een corner op.

Het eerste gevaar van de gasten kwam nu  pas in de 61e minuut met een corner. Kort daarna werd de aangeslagen R.J. Stals gewisseld voor Hiro Gnanapragassam. Deze was langdurig geblesseerd geweest maar had zich een gelukkiger rentree gewenst. Een heel ongelukkige uitziende aktie van een tegenspeler die achteruit stapte en Hiro was aangeslagen. Een behandeling volgde maar toch moest hij er uit na pas 12 minuten!  Voor hem kwam Patrick koning. De gasten speelden nu alles of niets en werden gevaarlijker. Nadat een schot in de korte hoek via Mike de paal schampte was het plotseling William van den Hul die uit het niets wist af te ronden 3-1. Niek Mulder kwam voor Christian Bril en Rob Meijerink kreeg nog geel na een overtreding op van Olst.

De slotfase had nog een ruimere score kunnen opleveren,  maar een prachtig schot van Patrick Koning werd net uit het doel gegrabbeld door de keeper en Lennart Bril pegelde een voorzet van Jeroen steenhard tegen de onderkant van de lat! Een meer dan verdiende overwinning met als man of the match Lennart Bril die mede hierdoor nog een leuke avond (verjaardag) tegemoet kon zien.

Bert Kamerman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)