Slachtoffer inbraak Westenholte overleden

Foto van auteur

Zwolle – De 73-jarige vrouw uit Zwolle, waarover zaterdag 1 februari jl. werd meegedeeld dat zij zwaar gewond was geraakt na een inbraak in haar woning aan de Mirteweg, is in de loop van zaterdagavond aan haar verwondingen overleden. Het slachtoffer werd vrijdagavond 31 januari met hersenletsel en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

 politie_logo_4.jpg 

Die avond rond 18.45 uur kwam het slachtoffer aan bij haar woning in de wijk Westenholte. Op het moment dat zij de voordeur opende, kwam een man haar woning uit. Met kracht duwde hij de vrouw weg. Zij kwam daardoor ten val met genoemd letsel tot gevolg. Kort na de melding van dit incident is via Burgernet een melding verspreid met daarin een summier signalement van de inbreker. Het gaat vermoedelijk om een naar schatting 20-jarige man met kort, blond stekelig haar. Hij rende er vandoor in de richting van de Malvaweg. Op deze melding zijn een aantal reacties bij de politie binnengekomen, die worden nagetrokken.

Getuigenoproep

Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze gewelddadige inbraak – en nog niet met de politie gesproken hebben – wordt gevraagd contact met haar op te nemen via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan bel M. via 0800-7000.

Er is zaterdagmorgen een uitgebreid onderzoek gestart, waarbij tientallen politiemensen worden ingezet.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

30 gedachten over “Slachtoffer inbraak Westenholte overleden”

 1. Het maakt niet zoveel uit of ze de dader pakken. Met de rechters in Nederland wordt hem de dood van deze vrouw nauwelijks aangerekend en staat hij met een paar weken of maanden weer buiten. De rechten van de pleger wegen immers veel zwaarder dan die van eventuele slachtoffers.

 2. In alle lokale en landelijke media is dit nieuws vermeld behalve bij slome en zeker niet actuele zwolse krant de stentor. Daarom jaren geleden abbonement opgezegd want daar werken mensen die eerst moeten uitslapen.

  Hoop dat ze hem oppakken en mocht dit buitenlander zijn geweest … gelijk terug naar land van herkomst en wanneer gaan straffen nu eens omhoog? Parkeer boetes stijgen maar straffen niet.

  Sterkte voor nabestaanden.

 3. Het kan maar zo een inbreker geweest zijn, die gewoon in Zwolle woonachtig is of verblijft. Ofwel uit dezelfde wijk komt. Wie ook maar een signaal opvangt dat zou kunnen leiden naar de dader of daders is verplicht hier melding van te maken. Immers de nabestaanden hebben levenslang om het zo maar eens te verwoorden. Ik wens ze dan ook alle kracht en steun toe in deze moeilijke tijd.

 4. Sterkte voor de nabestaanden, vreselijk nieuwd dit. En aan de dader: als je nog een heel klein beetje normbesef en karakter in je donder hebt, meld je dan vandaag nog bij de Politie. Al vrees ik dat je daar te laf voor bent.

 5. Afschuwelijk gebeuren:'(
  Ik wil hier niets goedpraten zeker niet, maar een inbreker hoeft nog geen moordenaar te zijn , ik denk dat hij zelf het hardst geschrokken is.
  Maar je moet wel van een anders spullen afblijven met je p….!

 6. Sorry, Dineke, maar u denkt dat hij zelf het hardst is geschrokken?
  Hij verwond iemand zo erg dat hij besluit vervolgens nog even haar te ontdoen van haar persoonlijke bezit?
  Waarschijnlijk is hij daarna ook nog over haar heen gestapt om de deur weer uit te kunnen.
  Het betreft een vrouw van in de 70. Die moet je neerhalen om bij haar spullen te kunnen???
  Ik hoop dat hij nog enige vorm van gevoel kent en zich meld bij politie.

 7. Ch ,

  Op het moment dat zij de voordeur opende, kwam een man haar woning uit. Met kracht duwde hij de vrouw weg. Zij kwam daardoor ten val met genoemd letsel tot gevolg.. eerst lezen voor je wat zegt.

 8. @rene van der kerkhof Is het niet al erg genoeg dat deze vrouw is overleden, moeten we daarnaast terug naar de middeleeuwen waar de straf voor dood door schuld de doodstraf is???

 9. verschrikkelijk nieuws dit. Sterkte voor familie en andere dierbaren. Je zult op deze manier maar een dierbare verliezen. Deze dader moet gauw van de straat.

 10. Bizar, hoop dat ie gepakt wordt. En met de bezuinigingen die op de jeugdzorg er aankomen zal het er niet beter op worden met onze jeugd..

 11. Verschrikkelijk nieuws.

  Blijkbaar is het nodig om harder te straffen zodat we wat fatsoen en respect voor elkaar te krijgen. Een prima afschrikmiddel ook.

 12. Het is toch verschrikkelijk dat je thuis komt niets vermoedend, en er zo’n smeerlap je dit aandoet!
  In wat voor tijd leven we toch, waar moet dit toch naar toe?
  Als de politie dit figuur nou pakt, wat voor straf krijgt hij dan??
  Dan sturen ze hem zeker weg na een jaartje of twee, maar deze arme mevrouw leeft niet meer!
  We leven steeds meer in een land waar alles maar kan en mag, vreselijk ik heb er gewoon geen woorden voor.
  Wel wilden wij de familie van deze mevrouw condoleren, en ons medeleven willen betuigen. als iemand overlijd op een normale wijze of op deze is toch een heel groot verschil!

 13. Als de inbreker te voet is gevlucht, zo je haast gaan denken dat hij in Westenholte woont. Misschien kent iemand, iemand in Westenholte die al met justitie in aanraking is geweest i.v.m. woninginbraken en aan het signalement voldoet, wie weet.

Reacties zijn gesloten.