Renate Schutte reikt BeterBoek uit aan kinderen

Foto van auteur

Op 21 augustus reikt Renate Schutte, bekend van ZAPP, op de Amalia kinderafdeling van de Isala klinieken Het BeterBoek feestelijk uit aan de kinderen in het ziekenhuis.

Het BeterBoek is een veelzijdig, leuk en informatief voorlichtingsboek voor kinderen op de kinderafdeling. Realisatie van de uitgave is financieel mogelijk gemaakt door bedrijven en instellingen in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis. Initiator en uitvoerder van het project is Bureau Méteau. Kinderen die in het ziekenhuis verblijven, zijn samen met hun ouders uitgenodigd om Het BeterBoek in ontvangst te nemen. Na de uitreiking deelt Renate Schutte het BeterBoek nog aan kinderen op de verpleegafdelingen uit, die niet bij de uitreiking konden zijn.

Het BeterBoek

Het BeterBoek informeert kinderen op een heldere en begrijpelijke manier over het ziekenhuis. Het belicht bijvoorbeeld narcose en operatie, het infuus en de röntgenafdeling. De voorlichting is op leuke wijze verwerkt in strips, puzzels en spellen. Het BeterBoek bevat daarnaast informatieve en leuke links, ruimte om verhalen te schrijven en grappige weetjes over het menselijk lichaam. Een ziekenhuisverblijf heeft veel impact op een kind. Daarom biedt Het BeterBoek de ruimte om ervaringen die het kind opdoet in het ziekenhuis een plek te geven. Kinderen kunnen in Het BeterBoek onder andere tekenen hoe ze zich voelen, verhalen schrijven over hun ervaringen en foto’s en kaarten inplakken. Ook kunnen familie, (school)vriendjes, de kinderen op de afdeling en ziekenhuismedewerkers hun naam en een berichtje achterlaten. Kinderen maken er zo hun persoonlijke herinneringsboek van. Het BeterBoek is uitgevoerd met een harde kaft, zodat de uitgave een duurzaam karakter heeft. Dit alles maakt Het BeterBoek tot een waardevol bewaarboek.

Sponsoring

Realisatie van Het BeterBoek zou onmogelijk zijn geweest zonder financiële steun van bedrijven en instellingen in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis. De Amalia kinderafdeling is blij met dit extra stukje educatieve recreatie voor de kinderen in de Isala klinieken en is de bedrijven uit de regio zeer dankbaar voor hun bijdragen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)