Van schaap naar trui op de handwerkbeurs

Foto van auteur

Zwolle – Van 13 tot en met 16 februari 2014 vindt in IJsselhallen Zwolle de 11e editie van de Handwerkbeurs plaats. Liefhebbers komen tijdens de beurs onder andere een tentoonstelling over een papieren tuin, leer bewerken, het leren maken van breirollen en zelfs een Guinness World Record Challenge tegen.

Veel handwerkvormen zijn tegenwoordig in een modern jasje gestoken. Toch is tijdens de Handwerkbeurs ook het traditionele handwerken nog volop aanwezig. Zo wordt zelfmaakmode steeds vernieuwd en oude borduur- en breitechnieken juist weer in ere hersteld.

Guinness World Record
Tijdens de Handwerkbeurs gaat snelbreikampioen Miriam Tegels met haar team ‘Groenewoud’, de strijd aan om in één dag van ‘schaap naar trui’ te gaan. Neem de vacht van een schaap en zorg ervoor dat het binnen 5 uur een met de hand gebreide trui is. Het record staat momenteel op 4 uur, 51 minuten en 11 seconden. Tijdens de Handwerkbeurs gaat het team elke dag oefenen om onder deze tijd te gaan, zodat ze op 31 mei het Guinness World Record kunnen breken.

Atelier Kunst (ver)Garen
Colorist Loret Karman heeft een eigen lijn garens ontwikkeld die voor een breed scala aan handwerken te gebruiken is. Deze wordt geverfd in diverse kleurpaletten, geïnspireerd op Van Gogh en Rembrandt. Gedurende de beurs organiseert Loret diverse masterclasses en workshops in het ‘Atelier Kunst (ver)Garen’. Daarnaast is er een breed aanbod van bijzondere workshops zoals Sashiko, Termari, Stichery en haken met kraaltjes.

Meer informatie
De Handwerkbeurs is van donderdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt € 9,00, kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. Kijk op www.handwerkbeurs.nl voor meer informatie en het volledige workshop programma.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)