PEC Zwolle steelt drie punten in Utrecht

|   Laatste wijziging

Zwolle – NAC Breda, Roda JC en FC Utrecht; het is een aardig rijtje clubs dat PEC Zwolle de afgelopen weken heeft verslagen. De zege in en tegen Utrecht krijgt in de tweede helft gestalte. Invallers Denis Mahmudov en Fred Benson buigen een 1-0 achterstand om tegen tien Utrechters (1-2). ,,We hebben een mazzelperiode", vindt Ron Jans.

In een winderig Utrecht viel er in de eerste helft maar weinig te beleven. Zowel de thuisploeg als Zwolle slaagde er maar niet in om veel te c reëren . De vele regen hielp daarbij ook niet. ,,Neemt niet weg dat beide ploegen slecht speelden. Het was al moeilijk om de bal naar dezelfde kleur te spelen", vond Jans. Daaruit viel ook het openingsdoelpunt. Zwolle verspeelde de bal op het middenveld, waarna de thuisploeg in de omschakeling toesloeg. Juan Sébastian Agudelo schoot de bal hard binnen. De ploeg van Jans kwam niet veel verder dan een schot van Mustafa Saymak, dat gekeerd werd door doelman Robbin Ruiter.

Na rust schoot Utrecht uit de startblokken, met een schot op de lat van Steve De Ridder. Daarna kwamen de gasten beter in hun spel. Zeker omdat Adam Sarota een rode kaart kreeg van scheidsrechter Sanders. ,,Het kantelpunt in de wedstrijd", vond Bram van Polen. Met invaller Mahmudov koud in het veld, kantelde het scoreverloop. De aanvaller kopte een voorzet van Saymak binnen. Niet veel later schoot Benson Zwolle zelfs op voorsprong. Utrecht drong in de slotfase nog aan, maar Zwolle behield de drie punten. ,,We hebben nu een mazzelperiode, maar voetballend moet het absoluut nog beter. Daar gaan we hard aan werken", stelde Jans.

Zondag komt Zwolle weer in actie. Om 14.30 uur wordt er in een uitverkocht IJsseldelta stadion afgetrapt tegen Ajax.

FC Utrecht – PEC Zwolle 1-2 (1-0). 
Toeschouwers: 15.831 
Scheidsrechter: Sanders 
Rode kaart:  Sarota 
Gele kaart: De Ridder (FC Utrecht), Broerse (PEC Zwolle)

FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Delpierre (85. Koevermans), Heerlings (46. Markiet), Van der Winden (46. Dorda), Ayoub, Sarota, Toornstra, Oar, Agudelo, De Ridder

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Sainsbury (72. Mahmudov), Broerse, Van Hintum, Klich (71. Nijland), Gravenbeek, Karagounis (46. Benson), Drost, Saymak, Fernandez

Scoreverloop: 
24. Agudelo 1-0 
74. Mahmudov 1-1 
77. Benson 1-2

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “PEC Zwolle steelt drie punten in Utrecht”

  1. Inderdaad stelen, maar laten we daar nu maar eens lekker maling aan hebben. 31 Punten, joepie, nog heel even en we zijn definitief veilig. Komende zondag ga ik er eens lekker voor zitten…Forza Zwolle! Gefeliciteerd!

  2. Hoeveel punten zijn er door onze tegenstanders wel niet gestolen in het verleden, alle ballen op Vermeer zondag. Deze grabbelaar gaat zeker een paar blunders maken komend weekend. Zijn er nog gasten uit 020 uitgenodigd voor de Stentor tribune?

  3. Misschien zit er wel een stuntje in komende zondag. Als we net zoveel mazzel hebben met scheidsrechterlijke beslissingen als de afgelopen 3 weken kan het best. Scheelt nu toch al snel 6 gestolen punten (3 x winst ipv 3 x gelijk).

  4. ik blijf optimistisch voor zondag tegen ajax maar ben nog niet te voorbarig om te zeggen die winnen we.Laten we het hopen dat zou grandioos zijn als ze ajax kunnen inpakken.Wens het team heel veel succes aanstaande zondag en pak de punten .Denk dat ze ajax ook tegen komen in de kuip voor de finale van de KNVB beker

  5. gerechtigheid is geschiet, er zijn zoveel punten gestolen van pec zwolle denk maar terug toen er tegen deze clubs gevoetbald werd utrecht thuis rkc thuis heereveen thuis ,ajax uit,rodajc uit twente thuis allemaal gestolen punten door clubs tegen zwolle dus mag zwolle ook eens mazzel hebben8):D

  6. Punten stelen oké, maar wat mij meer zorgen baart is het grote aantal blessures. Je ziet het bij meer clubs die op kunstgras spelen. Misschien toch niet zo’n goed idee kunstgras????

Reacties zijn gesloten.