Tuinzadenruilbeurs op Schellerhoeve

Foto van auteur

Zwolle – Op zaterdag 15 februari vindt er van 13.30 tot 16.00 uur een zadenruilbeurs plaats op wijkboerderij de Schellerhoeve. Pluktuin Schellerhoeve, Transition Towns Zwolle en de Bijenteeltvereniging Zwolle e.o. zijn de organisatoren van deze ontmoeting van tuinliefhebbers. Er worden zaden geruild van zowel bloemen als groenten en kruiden.

Het gaat hier om het ruilen van 1- en 2-jarige bloemen, vaste planten, kruiden en groenten en zaden die bestemd zijn om meer insecten aan te trekken.

Wie haar of zijn kennis wil delen, informatie heeft over vergeten groenten, eigen biologisch zaad oogsten, biodiversiteit, een eigen tuin starten of gewoon belangstelling heeft is van harte welkom. De toegang is vrij.

Tussen 13.30 en 14.00 uur zijn er aparte tafels ingericht en bemensd waar u met uw vragen over de verschillende organisaties en tuinen in het bijzonder terecht kunt.

Wijkboerderij Schellerhoeve huisvest een bloemenpluktuin, twee permacultuurtuinen en nog wat losse individuele tuinen. Wie belangstelling heeft om als vrijwilliger mee te werken op een tuin of meer informatie wil over de zadenruilbeurs kan contact opnemen met tel. 038-4656847. Wijkboerderij Schellerhoeve ligt aan het Schellerpark op nr. 101, 8017 NZ en is het makkelijkst per fiets bereikbaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)