CDA Zwolle in dialoog over decentralisaties

Foto van auteur

Zwolle – In de aanloop naar drie decentralisaties in het sociaal domein, organiseert CDA Zwolle op maandag 17 februari een dialoog. 1 januari 2015 komt met rasse schreden dichterbij. Vanaf deze datum krijgt de gemeente de verantwoordelijkheid voor veel nieuwe taken en het is nog niet duidelijk hoe de gemeente dit gaat oppakken.

 

Deze decentralisaties gaan grote gevolgen hebben voor de verschillende organisaties die nu actief zijn in Zwolle op het gebied van begeleiding en zorg, maar ook voor vele bewoners die afhankelijk zijn van ondersteuning. CDA Zwolle nodigt u daarom van harte uit voor een dialoog onder leiding van Jan Duenk op maandag 17 februari van 19.30 tot 21.00uur in Brasserie Bonjour. “Deze avond gaan we in gesprek met u en met professionals” aldus CDA-voorzitter Miranda Wesselink “Zijn we op de goede weg? Waar moet de nieuwe raad na de verkiezingen vooral voor waken? Wat is nodig om de kwetsbaarste bewoners goed te ondersteunen en wat willen de verschillende betrokkenen ons verder meegeven? Al deze vragen zullen uitgebreid aan bod komen.”

 

Op dit moment is de gemeente Zwolle nog druk bezig met de voorbereidingen om de nieuwe taken straks goed uit te kunnen voeren. De tijd begint te dringen. Bewoners die nu zorg krijgen willen graag duidelijkheid en dit geldt ook voor de verschillende organisaties die nu de zorg en ondersteuning aanbieden. Rond de verkiezingen zullen belangrijke besluiten genomen moeten worden en de nieuwe raad zal straks verantwoordelijk zijn om de belangen van de kwetsbare inwoners van de stad goed te waarborgen.

 

CDA Zwolle wil graag met bewoners en een aantal bestuurders in dialoog over dit thema. U bent van harte uitgenodigd om op 17 februari van 19.30 tot 21.00 uur met elkaar in gesprek te gaan. Dit gesprek staat onder leiding van Jan Duenk, inwoner van Zwolle en bestuurder van een christelijke organisatie gespecialiseerd in de dienstverlening voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Utrecht. De avond vindt toepasselijk plaats in Brasserie Bonjour, burgemeester van Drijbersingel 13. Het is prettig als u zich hiervoor aanmeld via bestuur@cdazwolle.nl. Wesselink:“Wij hopen u 17 februari graag te ontmoeten en kijken uit naar een informatieve en inspirerende avond.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “CDA Zwolle in dialoog over decentralisaties”

 1. En dit is weer zo goedkoop inspelen op de onderbuikgevoelens. Zogenaamd zorgen maken over de kwetsbaren van de samenleving.

  Natuurlijk wordt die hele overheveling een grote bende. Iedere arts/ggz-medewerker o.i.d. is het hier over eens en er is al meerdere malen aan de bel getrokken.

  Dit is nog een overblijfsel uit de periode Rutte-I toen het CDA zonodig zich moest verbinden met de PVV. In plaats van toen op te komen voor de zwakkeren, moest het en zou het blijven regeren. Vanuit Zwolle is toen GEEN ENKEL TEGENGELUID gekomen en nu opeens wel, want het is election-time! Bah, bah en nog eens bah.

  Als ze nou eens vanaf 2010 hier in Zwolle er met gestrekt been waren ingevlogen….

 2. Inspelen op onderbuikgevoelens of niet, de centralisatie komt eraan. Is het in het kader van die onderbuik dan beter om het maar te negeren als verkiezingsthema? Beter laat dan helemaal niet, lijkt me. Het enige commentaar waar echt iets mee gedaan wordt, kan je op 19 maart laten horen??

 3. Tsja, “in dialoog”, pfft.
  cda is ’t probleem, niet de oplossing.
  Waarom bijvoorbeeld geven we de Zwolse
  economie niet een enorme knal door
  de winkels ’t hele weekend open te doen.
  Bijna alle ondernemers willen dat.

Reacties zijn gesloten.