Verlies voor PEC Zwolle in Leeuwarden

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwole kon de goede reeks van de afgelopen duels niet doorzetten. Bij SC Cambuur liepen de Zwollenaren tegen een verlies aan. In Leewarden werd de uitslag 3-1. Voor Zwolle scoorde Mateusz Klich.

Zwolle keek al binnen tien minuten tegen een achterstand aan. Marcel Ritzmaier omspeelde Giovanni Gravenbeek en verschalkte met een listig balletje doelman Diederik Boer. Daar bleef het niet bij, Martijn Barto scoorde vlak voor rust de 2-0. ,,We hebben het laten afweten in de duels”, stelt Van Polen. In de tussentijd hadden de Friezen nog wat mogelijkheden, maar een grotere achterstand bleef Zwolle bespaard. Zelf kwam de ploeg van Jans niet verder dan een schotje van Guyon Fernandez, dat ruim over ging. ,,Cambuur heeft dik verdiend gewonnen. In de rust hebben we nog wat omgezet, maar we hebben hier kansloos verloren”, stelt Jans.

Ook het inbrengen van Maikel van der Werff en Denis Mahmudov veranderde in de tweede helft niets. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en uit een corner scoorde Barto de 3-0. Pas in het laatste kwartier deed Zwolle iets terug. Een afstandsschot van Mateusz Klich redde de Zwolse eer. Het had zelfs nog spannend kunnen worden, maar Jesper Drost schoot de bal voorlangs. ,,Ik garandeer dat we volgende week tegen Heracles Almelo beter zullen spelen, maar dat is ook niet zo moeilijk”, constateert Jans.  

Komende zaterdag speelt PEC een thuiswedstrijd. Heracles Almelo is om 19.45 uur de tegenstander.  

Cambuur – PEC Zwolle 3-1 (2-0). 
Scheidsrechter: Manschot 
Toeschouwers: 9.739 
Gele kaarten: Lukoki, El Makrini (Cambuur), Broerse, Van Polen, Karagounis (PEC Zwolle)

Cambuur: Nienhuis, Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker, El Makrini, Bakker (83. Van Moorsel), Ritzmaier, Lukoki (73. Schepers), Barto (90. Christovao), Manu

PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek (46. Van der Werff, Van Polen, Broerse (73. Pereira), Van Hintum, Klich, Drost, Karagounis, Saymak, Thomas, Fernandez (46. Mahmudov)

Scoreverloop:

9. Ritzmaier 1-0 

40. Barto 2-0 

51. Barto 3-0 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

21 gedachten over “Verlies voor PEC Zwolle in Leeuwarden”

  1. Had Zwolle nog een vrije dag of zoiets ….:o

    Vandaag klotsten de koffiekoeken nog door de maag.

    Wat een wanvertoning.

    Gaan ze nou lopend terug naar Zwolle of kunnen de heren weer de luxueuze bus instappen….?

  2. Je zag dat Cambuur de eerste 5 minuten respect had voor de tegenstander en Zwolle liep ook goed te voetballen.
    Het moment dat vHintum als een beginneling liep te schutteren was het sein voor Cambuur om de knop definitief om te draaien en er vol op te gaan.
    En terecht want Zwolle bleek vanmiddag een karikatuur van een Ere-divisie ploeg.

  3. Een tussenbalans Jans laat zien dat 32 pnt halverwege februari goed te noemen valt met een maar.
    Er wordt kanslozer verloren, dan verleden jaar
    onder Langeler. (nu al 3x roemloos met de staart tussen de benen)
    De balans in het elftal van Jans laat m.i. te wensen over.
    Ook als ieder fit is, met Mokotjo en Lachman, nog steeds dit verhaal.
    Zo moeilijk lijkt me dat allemaal niet te constateren, dus denk dat Jans dat ook wel ziet en a.s. transferperiode maatregelen gaat nemen.
    Bij tikkietakkie voetbal heb je wel degelijk ook meedogenloos fysiek nodig TD en Ron Jans !

  4. Als ze een beetje karakter hebben, betalen ze de kosten van al die meegereisde supporters terug.
    En het recept om PEC klop te geven, is nu duidelijk voor de mede-degradatiekandidaten: gewoon gelijk de beuk erin gooien en je gaat met 3 punten naar huis 🙁

  5. Alleen samenvatting gezien op tv. Was idd niet veel soeps. Tegen een club als Ajax hoeft niemand gemotiveerd te worden, tegen een club als Cambuur moet er initiatief en inzet getoond worden en tja… aan alle kanten werden we bij vlagen overlopen, het was niet best. Jongens, even terug naar af, de wonden likken en gewoon weer hard werken zaterdag, er moeten nog zeker 3-4 punten worden gehaald.

  6. Na de wanvertoning in koekdorp hoorde je al aan alle kanten mensen roepen dat dit bij cambuur ook te verwachten was, Jans heeft er vandeweek inderdaad ook weer over gesproken.
    Hoe is dit dan mogelijk….:o

    Allemaal een draai om de oren en geconcentreerd en fel de volgende wedstrijd in graag.
    Forza P E C!!:D

  7. Teka, als jij karakter hebt, dan accepteer je je eigen verantwoordelijkheid bij het maken van kosten en ben je de volgende keer weer vol goede moed;)

  8. O dan heb ik nog wel wat “tegoed” hahaha….idd supporter in goede maar zeker ook in slechtere tijden…..nog 6 punten dan ben je veilig….eerst a.s zaterdag volop aan de bak tegen Heracles….Forza P.E.C.ZWOLLE:D:D:D

  9. @De Taalpurist ; “nog 6 punten dan ben je veilig”. Hoe bereken je dat; en hoeveel punten zijn er nodig voor Europees voetbal?
    (afgezien van bekerresultaten)

    nog 10 competitiewedstrijden te gaan:
    thuis: Heracles, NEC, Egels, ADO, Groningen, PSV
    uit: Heerenveen, AZ, RKC, Twente

Reacties zijn gesloten.