Be Quick stapt toch nog als winnaar van veld

Foto van auteur

Zwolle – Be Quick dreigde op zaterdagmiddag tegen Kloosterhaar in zwaar weer terecht te komen, maar dankzij een oplettende Cas Duiker zag het de bui nog net overdrijven. Daardoor is de aansluiting met de kop van de ranglijst weer terug.

Het  is een onstuimige zaterdag in februari. Terwijl de wolken voortrazen aan de hemel verschijnen Be Quick en Kloosterhaar op het hoofdveld aan het Stadionplein. En ook daar beïnvloedt het weer de gang van zaken. In de eerste helft staat Be Quick voor een groot deel op de groene zoden van Kloosterhaar. Met de wind in de rug, maar zonder groots te spelen. Daarvoor is het allemaal iets te mat en mist het scherpte.

De eerste helft is dan ook geen ongeëvenaard kijkspel. Desondanks noteren we wel een paar memorabele momenten. Het eerste is al in de tweede minuut. Een corner van Be Quick lijkt, zelfs van grote afstand, rechtstreeks in het doel te draaien. Keeper Marc Doornbos van Kloosterhaar slaat de bal echter toch uit het doel. Scheidsrechter Olde Klieverink, die er een meter of vijf van afstaat, oordeelt dat de bal niet over de doellijn is geweest.

De toeschouwers in de kantine draaien hun hoofd inmiddels regelmatig richting het televisiescherm waar de 1.500 meter voor heren bezig is. Eerst zet Groothuis de snelste tijd neer. Later doet Marc Tuitert dat. Op het veld gaat het echter ook door. In de 22e minuut zien de kijkers dat Kloosterhaar opnieuw ontsnapt als Eric van Beek een bal op de paal kopt.

Na een half uur treedt René Oosterhof goed op als hij Dérian Reinders voor zich ziet verschijnen. Be Quick ontsnapt, maar kan enkele minuten later al wat terug doen als Cas Duiker een fraaie kans krijgt, maar hier mist de overtuiging.

De oranjegezinde roodzwarten in de kantine zien dan dat de Pool Brodka de snelste tijd heeft neergezet. Maar ze hebben dan nog twee ijzers in het vuur. Koen Verweij die nog moet starten en Be Quick dat nog de tweede helft moet spelen. De eerste schrik is er buiten de muren van de kantine. In de 50e minuut ontsnapt Be Quick na een drievoudige mogelijkheid van Kloosterhaar. De bal dwarrelt in laatste instantie net over de deklat. Be Quick heeft het echter moeilijk en een vrijstaande Roy Jurgens schiet enkele minuten later alsnog de 0-1 in de touwen.

Daarna lijkt de 0-2 dichterbij dan de 1-1. Maar in de 65e minuut lacht het geluk Be Quick dan toch toe. Cas Duiker reageert alert bij een verdedigende fout en snelt alleen op de keeper af. De schuiver is Doornbos te machtig en plots staat de 1-1 op het bord. 

Be Quick veert op na dit doelpunt en probeert de winnende treffer te forceren. Dat lukt. In de 79e minuut klinkt er zelfs twee keer gejuich op het sportpark. Cas Duiker, niet in buitenspelpositie, komt na een goede combinatie in scoringspositie en aarzelt niet: 2-1. De grensrechter van Kloosterhaar blijft echter wel met de vlag omhoog staan. In de kantine zijn er dan alweer andere zaken die de aandacht opeisen. Koen Verweij is aan zijn laatste ronde bezig en wordt als eerste afgeklokt. Het gejuich wat dan opstijgt is echter voorbarig, dat geldt niet voor de treffer van Cas Duiker. Die blijft staan en Be Quick wint de wedstrijd.

Door de overwinning van RDC op Vroomshoop hoeft Be Quick nu alleen nog RDC (op doelsaldo) voor zich te dulden. De ranglijst ziet er door alle wedstrijden van de laatste weken echter wel open uit.  Vroomshoop zakt nu naar plaats drie, maar Enter Vooruit, ASC en Hulzense Boys zitten op het vinkentouw. Volgende week speelt Be Quick in Hasselt tegen Olympia (ook al) ’28.

Inmiddels is er wat beweging op de transfermarkt. René Oosterhof, bij Be Quick aan een fraai seizoen bezig, gaat onze club verruilen voor Staphorst. Wibo van Dijk, doelman bij WVF, komt volgend jaar Be Quick versterken.

Opstelling Be Quick: René Oosterhof, Eric van Beek, Floris Blom (67. Karwan Mehrabi) , Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Sander Aarten, Bas Buimer, Aron Tempelman, Talha Özen, Cas Duiker.

Door: G. Grevers

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Be Quick stapt toch nog als winnaar van veld”

Reacties zijn gesloten.