Performance als eredienst voor een God

Foto van auteur

Zwolle – Performance als eredienst voor een God. Het museum als tempel voor een eredienst. Met thema’s en teksten uit Tenach, Nieuwe Testament en Koran. Voorganger Henk Heideveld, m.m.v. Zwols kunstenaarskoor en Ierse band. Op zondagmiddag 2 maart krijgt de Zwolse kunstenaar Henk Heideveld ruim baan in het Stedelijk Museum Zwolle om een alternatieve christelijke kerkdienst, inclusief preek en samenzang, beeldend vorm te geven.

We leven in een tijd dat, ook in Zwolle, de kerken leeglopen. Moskeeën houden zich moeizaam staande. Voor de joodse eredienst is het moeilijk om het minimum van 10 joodse mannen te vinden om de samenkomst doorgang te laten vinden. Echter, de Zwolse Musea trekken meer bezoekers dan ooit tevoren. Reden voor de Zwolse beeldend mysticus en post modern devoot Henk Heideveld om een spiritueel beeldend programma te bieden op zondagmiddag 2 maart. Zijn programma duurt van 14.30 tot 16.30 uur en bestaat uit performance, videokunst, samenzang, preek en muziek met medewerking van het Zwols kunstenaarskoor. Deze dienst wordt gehouden in het kader van de expositie State of the Arts Zwolle 2014.

Deze expositie met 33 Zwolse beeldende kunstenaars is nog te zien tot 5 mei 2014 in het Stedelijk Museum Zwolle. Voor deze performance geldt de normale toegangsprijs.

Locatie: Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41, Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Performance als eredienst voor een God”

Reacties zijn gesloten.