Erepenning van Zwolle voor gehuldigde olympiërs

Foto van auteur

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer reikte vanmiddag aan Lotte van Beek en de broers Michel en Ronald Mulder de erepenning van de gemeente Zwolle uit tijdens de huldiging van de drie schaatsers op het Grote Kerkplein. Zij ontvingen de penning als blijk van waardering voor hun totale bijzondere schaats- en skeelerprestaties. Hun sportprestaties hebben een grote uitstraling op Zwolle waardoor zij aansprekende ambassadeurs zijn.

26-02-2014_huldiging_olympische_zwolse_helden_06.jpg 

De broers Michel en Ronald Mulder krijgen de erepenning en bijbehorende oorkonde als blijk van waardering voor hun totale unieke schaats- en skeelerprestaties. De broers zijn bevlogen schaatsers en skeeleraars die hun eigen weg hebben gezocht en grenzen hebben verlegd. Met hun overtuiging dat je talent moet ontplooien en er toewijding en volharding nodig is om je doel te bereiken, zijn zij een bron van inspiratie voor jonge sporters. Ook Lotte van Beek krijgt de erepenning voor haar schaatsprestaties. Zij kan sinds haar doorbraak bij de senioren in 2012 terugzien op een ijzersterk 2013, waarmee zij zich kwalificeerde voor de Olympische Winterspelen 2014 met als resultaat goud en brons. Lotte is een jong getalenteerd schaatser met een grote toekomst voor zich. Zij is een nuchtere doorzetter die met jeugdig enthousiasme haar schaatsdroom waarmaakt.

Actuele foto’s volgen…

Erepenning
De erepenning is een specifiek Zwolse onderscheiding die in 1978 werd ingesteld en wordt toegekend door het college van burgemeester en wethouders. De zilveren stadspenning is bedoeld voor Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor Zwolle of verdiensten die een grote uitstraling op Zwolle hebben. De schaatsers zorgen ervoor dat ook de jonge generatie vertegenwoordigd is binnen het gezelschap erepenninghouders dat met de schaatsers 25 personen telt.

De gemeente Zwolle maakt onderscheid tussen de zilveren penning verbonden aan het erepenninghouderschap en de gouden penning verbonden aan het ereburgerschap. Oud-burgemeester Job Drijber en ondernemer Wim Waanders zijn ereburger van de stad.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Erepenning van Zwolle voor gehuldigde olympiërs”

Reacties zijn gesloten.