PEC Zwolle wint de IJsselderby

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondag de altijd beladen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles gewonnen. De uitslag werd 2-0. De doelpunten werden gemaakt door Jesper Drost en Guyon Fernandez.

16-03-2014_pec_zwolle-_go_ahead_eagles_2-0_01.jpg

Go Ahead begon agressief aan het duel, waardoor PEC het even moeilijk had. Naarmate de eerste helft echter vorderde kwam de thuisploeg beter in het spel. Het leverde nauwelijks kansen op, omdat er in de eindpass het een en ander misging. Fernandez kon net niet bij een voorzet van Bart van Hintum, terwijl Jarchinio Antonia aan de andere kant naast schoot. Vlak voor rust zorgde een boogbal van Mateusz Klich dat Drost de bal mooi binnen kon schieten. “Ik stond er het beste voor. Dat is een heerlijk gevoel", stelde Drost.

16-03-2014_pec_zwolle-_go_ahead_eagles_2-0_02.jpg

16-03-2014_pec_zwolle-_go_ahead_eagles_2-0_03.jpg

16-03-2014_pec_zwolle-_go_ahead_eagles_2-0_04.jpg 

De tweede helft bracht Zwolle een aantal kansen die onbenut werden. Na ruim een uur spelen kreeg Deventer een sctrafschop dooreen overtreding op Antonia door Klich. Diedrik de Boer wist de bal van Jop van der Linden te stoppen. Na een laatste poging van Go Ahead besliste Fernandez in de slotfase het duel
 
16-03-2014_pec_zwolle-_go_ahead_eagles_2-0_05.jpg
16-03-2014_pec_zwolle-_go_ahead_eagles_2-0_06.jpg
16-03-2014_pec_zwolle-_go_ahead_eagles_2-0_07.jpg 

 

PEC Zwolle – Go Ahead Eagles 2-0 (1-0). 
Toeschouwers: 
12.500 
Scheidsrechter: Gozobuyuk

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse (77, Lachman), Van Hintum, Klich, Mokotjo (61. Mahmudov), Hiwat (72. Narsingh), Drost, Thomas, Fernandez

Go Ahead Eagles: Andersen, Schmidt, Van der Linden, Vriends, Schenk, Turuc (86. Amevor), Rijsdijk (59. Kolder), Overgoor, Houtkoop (77. Godee), Falkenburg, Antonia

 

Scoreverloop: 
45+1. Drost 1-0 
90+4. Fernandez 2-0

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

81 gedachten over “PEC Zwolle wint de IJsselderby”

  1. Mooi van de drie punten en zekers spannende pot. Maar wat een waardeloze sfeer in het stadion, helemaal niets aan. Verschil is wel heel erg groot met wat er met deventer meereisde, 90 minuten lang gehoord het uitvak met passie. Ons eigen publiek (in deze beladen dery) helemaal niet gehoord, ja toen er een goal gescoord werd, een penalty gestopt werd en op het einde na fluitsignaal. Wij hebben de drie punten en daarbij 12000 stille toeschouwers die het wel heel erg spannend vinden allemaal om te supporteren en de passie lijken te missen voor de club.

  2. @Gerrit038 Hou je bek man, op Noord hebben we er alles aan gedaan de sfeer er in te brengen en te houden en dat is in een groot deel van de wedstrijd toch goed gelukt hoor. Ik heb de Eagles weinig gehoord, viel me wel tegen. Verder een verdiende overwinning. Ze hebben daar in Deventer van te voren een grote bek, maar altijd gaan ze weer stil weg uit Zwolle, dat is een schitterende traditie!

  3. @trotse Zwollenaar. Ik sta geregeld op noord, maar vandaag eens op 21 en ik moet zeggen ben het wel met Gerrit eens. Egels sloopten het halve uitvak man, ruit er half uit geslagen en kwamen in het
    begin bijna over de hekken heen. En heel Fred Patrick was erg stil en bleef op de stoeltjes vastgeplakt, gewoon te netjes. Je zult je best gedaan hebben op noord maar dat viel in het niet bij de beleving in het uitvak. Die paar keer ‘alle eagles zijn homo’ of ‘sta op als je voor Zwolle bent zijn leuk, maar horen wel bij bioscoop publiek / thialf publiek. Dat is Zwolle wel een beetje aan het worden, zingen als je wint….

  4. Sneue actie die nergens op slaat (bron: RTV Oost):

    Fans PEC Zwolle jagen cafebezoekers in Deventer schrik op het lijf

    Een groep van veertig PEC Zwolle-fans is vannacht café De Borrelhoek aan de Molenstraat in Deventer binnengevallen.

    De Zwolse voetbalhooligans jaagden zes aanwezige cafegasten, voornamelijk vrouwen, de schrik op het lijf. Voor zover bekend leidde het treffen niet tot ernstige ongeregeldheden. Wel zijn er fietsen door ruiten gegooid. Het bezoek van de Zwolse supporters aan Deventer is niet toevallig. Vandaag wordt in Zwolle de beladen voetbalderby tussen PEC Zwolle en GA Eagles uit Deventer gespeeld. De Borrelhoek staat niet bekend als een vaste stamkroeg van rivaliserende GA Eagles fans.

  5. Wat een non-discussie…ik heb genoten van de IJsselderby, zat op de Fred Patrick tribune. Heb enthousiast aangemoedigd, opgestaan als tribune Noord daarom “vroeg”, ik heb het prima naar mijn zin in vak 15. Niet iedereen uit zich hetzelfde! Als kanttekening 2 dingen: tegenover mij de Henk Timmer tribune, daar zijn bij elke wedstrijd veel lege plekken, dat vind ik nou jammer. En verder de muziekkeuze voor, tijdens en na de wedstrijd is niet altijd even “meeslepend”! Tribune Noord, blijf zoals jullie zijn/doen, laat de Patrick tribune doen zoals ze willen doen, kom op Timmer tribune, kom naar het stadion! Proficiat PEC (fijn dat Mokotjo en Lachman er weer bij zijn)!

  6. En verder de muziekkeuze voor, tijdens en na de wedstrijd is niet altijd even “meeslepend”!

    Mee eens, en wederom dat nummer uit de Arena “bloed, zweet en tranen” Ik had hem een tijdje niet gehoord maar vanmiddag kwam hij weer voorbij, dan snap je het als DJ ook niet helemaal.

  7. Niet zo moeilijk doen. Drie punten is toch prima. En qua sfeer: ach, een betonbak met bioscooppubliek laat zich moeilijk met echte voetbalsfeer combineren. Beetje vergelijkbaar met Heerenveen en AZ, veel gezelligheid maar nul beleving. Net als dat provinciale harde kern gedoe van wat pec toechouwers: vergeleken met clubs met een echte voetbalcultuur en een echte harde kern is het allemaal een beetje lachwekkend en kunstmatig meedoen met de grote jongens. Maar dat mag de pret niet drukken: we blijven er gewoon in dit jaar prima toch?

  8. Toevallig allemaal teleurgestelde Eagles???:) Wat een gezeik zeg! Prima ijsselderby achter de rug, met meer beleving dan afgelopen keer,

    ZWOLLUUH

  9. Tjappies, lul maar lekker raak. 3 punten voor PEC Zwolle en wees maar blij dat wij onze echte kracht niet etaleren. Zwolle rules! Trots op de spelers & de supporters. Op naar een historische eindnotering, de bekerfinale en Europa!

  10. Hahaha ‘stadion ging heerlijk los’, waar heb jij gezeten dan?……. Thuis op de bank achter teletekst waarschijnlijk, net als Henkie en Wim.

  11. Moet ik de hele tijd zingen en juichen om een geweldige middag te hebben? We waren er vanmiddag ook en hebben genoten! Prima en we roepen wel oehh an aah van de spanning als de bal net naast gaat. Dat zit ‘em niet in het wel of niet springen. Ben wel heel blij dat een deel van het stadion lekker staat te zingen. Op noord zit dan ook de supportersvereniging neem ik aan. Op zuid mensen die een af en toe een kaartje kopen denk ik. Nogmaals heerlijke middag gehad!

  12. Dijk van een wedstrijd gezien. Was mijn tweede keer bij Pec, dit keer met mijn dochter op de noord tribune gezeten. Ga zeker nog een keer kijken!

  13. Een matige derby gezien met zwolle aan de gelukkige kant . Eagels hadden zeker een goal verdient maar 2-0 staat mooi en ze zijn veilig lijkt het.

    De sfeer was meer in de trend van “het moet wat lijken” het zwolse publiek begint zo langzamerhand op het klapvee van AZ te lijken er was geen beleving en geen passie op de tribune’s ik kan in alle eerlijkheid constateren dat de DERBY in Zwolle dood is .

    Voor wat betreft de “sfeeractie ” volgende keer beter lads

  14. Toch even reageren, heerlijke middag gehad, bij tijd en wijle superspannend en vakkie 18 heeft zeker weten meegedaan aan wedstrijdbeleving…. Niet zeuren maar genieten van deze drie punten.

  15. Marc038, je hebt wel een klein beetje gelijk idd. Van dat “ga staan als je voor zwolle bent” en “wie niet springt is een eagle” krijg ik ook wel plaatsvervangende schaamte inmiddels. Neemt niet weg dat ik toch wel een spannende wedstrijd heb gezien, waarin Zwolle weer is aan het langste eind trekt, goed gevoel.

  16. Zo dat hebben we ook weer gehad dit seizoen, de jaarlijkse “burenruzie”. PEC is veilig top! En nu op naar de Play-offs voor Europees Voetbal!

  17. Ik moet gewoon heel erg hard lachen van sommige reacties hier. Man, wat een triest gedoe.

    Dus als je schreeuwt en zingt ben je een betere supporter dan wanneer je geniet van de voetbal? Als je de Eagels (of welke tegenstander dan ook) voor homo’s uitmaakt ben je beter voor de club? Als je agressieve liederen en gebaren maakt denk je werkelijk dat het iets bijdraagt?

    Iedereen die deze onzin uitkraamt is nog te dom om te poepen. Misselijkmakend en dom gedrag en het erge is nog dat jullie er nog trots op zijn ook.

    Aanmoedigen was 20 jaar geleden zoveel beter. Gewoon “Hup PEC!”

    Mooie tijden waren dat….

  18. @brainiac, omdat hij moest blijven liggen van de scheidsrechter.

    En wat een gezeic idd. We hebben gewonnen!

    Enige wat dieptriest is het gebaar van de tweede keeper van GAE. Die met zijn “bromfietsgebaren” het thuispubliek even ziekelijk liet herinneren aan het verlies van een van hun supporters door een tragisch brommer ongeluk.

  19. Aanmoedigen was 20 jaar geleden zoveel beter. Gewoon “Hup PEC!”

    Mooie tijden waren dat….

    1994?
    Dat was toch echt FC Zwolle.
    Ook mooie tijd…

  20. en 40 pec-idioten gooien in Deventer ramen in van een café.
    Blijkbaar keurt iedereen (muv Dame) dit goed.
    Als het andersom was geweest hadden we hier al over de 100 reacties gehad. Waar blijven die moraalridders nu?

  21. 1ste John. Echt waar? Als daar beelden van zijn, dan moeten die naar de KNVB. Zo’n jongen hoort niet in het betaald voetbal thuis.

  22. @drama nee nee, dat zijn uitzonderingen, die eigenlijk niet eens supporters zijn, en daar hoef je je dan dus als echte supporter ook niet voor te verontschuldigen. Wel even de regeltjes leren kennen he.

  23. Het zou een heel ander verhaal zijn als het een Zwols café was, waar supporters uit, ik noem maar wat, Utrecht de boel kwamen slopen. Dat zijn twee totaal onvergelijkbare kwesties. Daarbij had dit natuurlijk helemaal niks met voetbal te maken.

  24. Sorry, heb ook andere dingen te doen.

    Ik heb niet naar de wedstrijd gekeken.

    En ja, ik provoceer wel ja. Ik probeer een reactie los te krijgen, een veroordeling van de PEC supporters die in Deventer hebben gedaan wat hier zo hard werd afgekeurd toen Utrecht supporters het in Zwolle deden.
    Maar jammer genoeg, nog geen reactie.

  25. @Zwollenaarisback ja zinloos, want iedereen is te laf om toe te geven dat dit wel degelijk ook hoort bij PEC Zwolle. Het slopen van een café in Deventer door PEC supporters is prima on-topic bij een bericht over de wedstrijd.

  26. elkaar beetje uitdagen in het stadion hoort erbij en verhoogt de sfeer vaak maar ruiten ingooien van een cafe waar alleen een paar vrouwen zitten is diep triest…… als ze het beetje anders hadden aangepakt hadden zowel die 40 man als de dames een pleziertje kunnen hebben ;):P

  27. sowieso ruiten ingooien/vechten is dieptriest en verziekt het voetbal.. dan vragen de meesten zich af waarom ze met een verplichte combi naar uitwedstrijden moeten….

  28. @Zwollenaarisback het is goed met je. In vervolg ook er niks over zeggen als het door andere supporters richting Zwolle gebeurt!

  29. Heerlijke wedstrijd gezien. Het niveau is nog niet wat het aan het begin van het seizoen was, maar we zijn op de weg terug. Precies op tijd voor de halve finale!

    Europees voetbal lonkt! 😀

  30. ruiten ingooien van een cafe waar alleen een paar vrouwen zitten is diep triest

    Heb jij je verhaal van de sensator geplukt?

  31. Ja hoor, als het bij Zwolle gebeurt dan is het de schuld van de cafe bazin en als het in deventer gebeurt moeten de supporters van Zwolle er openlijk afstand van nemen en allemaal sorry tegen Japser zeggen. Bij Japser win je het nooit.
    Hij kiest één aspect er uit vergroot het met zijn moraalvergrootglas en wijst met zijn vingertje. Dat je daar nog geen kramp in hebt joh. En dan ook gaan janken dat je niet direct een reactie krijgt. Beetje last grootheidswaanzintrekjes Japser?
    Dat een speler van gae het thuispubliek provoceert met grapjes over dode mensen is voor Japser niet het reageren waard. Ik zal je uitleggen dat dit voor veel supporters onacceptabel is en dat de gevolgen hier van precies in jouw straatje gaan passen. Dus hou vooral het nieuws in de gaten waar je weer lekker over kan moraalridderen Japser

  32. Over selectieve verontwaardiging gaat het hier niet?
    Want als de kampioensbokaal wordt gejat of bij de Vrolijkheid het interieur aan gort wordt geslagen dan zijn de scherpslijpers op dit log er als de kippen bij.
    Maar nu blijft het oorverdovend stil over het ingooien van ramen van een café in Deventer door een 40tal PEC-gestoorden. Natuurlijk wel over wat Egel-idioten uitvreten, maar over de eigen aanhang durft men zich hier niet te uiten. Waar zouden ze bang voor zijn?

  33. Ja hoor, als het bij Zwolle gebeurt dan is het de schuld van de cafe bazin

    Hoe kom je daarbij, dat heb ik nooit beweert?

    en als het in deventer gebeurt moeten de supporters van Zwolle er openlijk afstand van nemen en allemaal sorry tegen Japser zeggen. Bij Japser win je het nooit.

    In beide gevallen dienen de daders verantwoordelijkheid te nemen, en in beide gevallen vind ik dat je als groep daar afstand van dient te nemen. En dan niet door te zeggen dat ze niet bij de groep horen, dat is te simpel.

    Hij kiest één aspect er uit vergroot het met zijn moraalvergrootglas en wijst met zijn vingertje. Dat je daar nog geen kramp in hebt joh. En dan ook gaan janken dat je niet direct een reactie krijgt.

    Dat was niet ik, dat was pecisback.

    Beetje last grootheidswaanzintrekjes Japser?

    Totaal niet 🙂

    Dat een speler van gae het thuispubliek provoceert met grapjes over dode mensen is voor Japser niet het reageren waard. Ik zal je uitleggen dat dit voor veel supporters onacceptabel is en dat de gevolgen hier van precies in jouw straatje gaan passen. Dus hou vooral het nieuws in de gaten waar je weer lekker over kan moraalridderen Japser

    Daar heb ik idd niet op gereageerd, dat was een losse opmerking van één persoon. Ik wacht even af wat er precies aan de hand was voor ik ga veroordelen. Maar als het wel zo is, keur ik dat ook helemaal af. Als dat trouwens tot wraakactie’s leidt, zal ik die ook keihard afkeuren.

    Maar wat me dan nu wel weer opvalt John, is dat je een enorme lap tekst besteed aan mij, veelal verkeerd, aan te vallen, maar niet de actie’s van PEC-supporters in Deventer veroordeeld. Typisch.

  34. Die ‘doorgesnoven’ egeltjes in dat uitvak…..heb jij ze gehoord Gerrit…ik niet…sta op Noord en de akoestiek is niet zo goed vind ik in het stadion.Maar er was wel degelijk sfeer in het stadion,ga is bij Heerenveen kijken of Az dan zijn sfeerloze clubs met bioscooppubliek.Nee geef mij onze trots maar,de sfeer wordt steeds beter en de berkumtribune komt ook steeds meer in beweging.Maar Gerrit die club iot de koekstad is vorig jaar door competitievervalsing gepromoveerd,ditzelfde geldt ook voor Cambuur.Deze clubs zijn totaal uit het niets gepromoveerd.Die bouwval daar in koekcity die hebben enn hadden geen keus….de mensen zitten daar bijna tegen het veld aan en dat heb je hier niet,alhoewel als de tribunes strak worden doorgetrokken,zitten wij wel tegen het veld aan…:D:D:D

  35. haha, als er niks over gezegd wordt betekent niet dat je er mee eens bent. Dat is het hokje waar je graag iemand in wilt plaatsen, drama.
    Misschien wilt de rest ook netjes afwachten om precies te weten wat er allemaal is gebeurt zoals Japser altijd doet (right) voor ze hier op gaan reageren.hahaha

  36. @De Taalpurist, kijk naar je naam, kijk dan naar je post, waarschijnlijk moet jij dan ook lachen 😀

    @1stejohn ik hou niet mijn adem in, wachtend op het moment dat de PEC supporters het gebeuren in Deventer net zo hard veroordelen als bij Vrolijkheid.

  37. @ Jasper:Moet natuurlijk word je nooit eens moe van jezelf zijn, maar je begreep het denk ik wel. zwolenaarisbeck had helemaal gelijk in zijn reactie op 17 mrt om 13.32 uur.

  38. @Zwollenaarisback een café in Deventer slopen kan wel en een café in Zwolle slopen kan niet door de beugel? Lekkere moraal hou jij er op na…

  39. Bericht door Japser, op 18 maart 2014 13:22
    @Zwollenaarisback een café in Deventer slopen kan wel en een café in Zwolle slopen kan niet door de beugel? Lekkere moraal hou jij er op na…

    Ik wacht even af wat er precies aan de hand was voor ik ga veroordelen

    Waarom mag jij wel afwachten voordat je gaat veroordelen en de rest niet?

    Ik heb geen flauw idee wat er gebeurt is, alleen een jank verhaal in de sensator van een paar Deventenaren.

  40. @Leo oh wat typisch. Een bericht in de krant, met medewerking van politie of een reactie op wlz van één iemand. Ja, helemaal hetzelfde. Maak het maar kleiner dan het is. Ik vind het allemaal reuze hypocriet en laf. Dat mag je best weten. Supporters zijn niet allemaal lieverdjes, ook die van PEC niet. Maar zolang ze door de rest beschermt worden, blijft voetbal een slechte naam houden.

  41. @Zwollenaarisback ik leg jou helemaal niks in de mond, ik vraag jou of je dat bedoelt. Als dat niet is wat je bedoelt, dan graag vertellen wat je wel bedoelt. Niet hinten naar het één en dan als het je niet uitkomt, vaag gaan lopen doen.

  42. Wat ik heb begrepen zaten er ongeveer 25 man in het café in deventer. Waarvan 2 vrouwen. Waar die 6 vandaan komt is mij onbekend daarnaast maakt dit ook geen verschil we doen hier toch niet aan discriminatie of wel? 25 mannen en vrouwen in cafe de borrelhoek en 35-40 van zwolle. Egels zijn met hun hitler groeten en veld bestormingen plus met hun knuppels in Zwolle ook niet bepaald heilig he:)

  43. een reactie op wlz van één iemand.

    Toevallig was ik ook in het stadion en ook ik zag wat er is beschreven door 1steJohn.
    Dus dat is voor mij dan niet zo moeilijk toch?

  44. Een bericht in de krant, met medewerking van politie

    Volgens getuigen gaat het om aanhangers van PEC Zwolle.

    Café de Borrelhoek staat al lange tijd bekend als de verzamelplaats voor de harde kern van Go Ahead Eagles.

    De politie bevestigt het voorval en houdt het op ‘vijftien personen, die hun gezicht hebben afgeschermd’. De politie stelt een onderzoek in naar het voorval.

    Politie bevestigt het voorval, dat de ramen zijn ingegooid? Volgens getuigen waren het Zwollenaren.
    Ik zie nergens de bevestiging van de politie dat het om Zwollenaren gaat. Voor hetzelfde geld waren het aanhangers van een andere club.

  45. TV Oost: De Borrelhoek staat niet bekend als een vaste stamkroeg van rivaliserende GA Eagles fans.

    Sensator: Café de Borrelhoek staat al lange tijd bekend als de verzamelplaats voor de harde kern van Go Ahead Eagles.

    Tegenstrijdige berichten in de media.

  46. Bericht door Leo, op 18 maart 2014 15:31
    een reactie op wlz van één iemand.

    Toevallig was ik ook in het stadion en ook ik zag wat er is beschreven door 1steJohn.
    Dus dat is voor mij dan niet zo moeilijk toch?

    Vooruit, dan bij deze: verachtelijke zaak. Neem aan dat de KNVB er al bij betrokken is.

  47. Hebben jullie dat geweldig grote doek gezien op de Marten Eibrink tribune?

    ‘THIS IS OUR CITY’

    Machtig mooi !

    Iemand enig idee wie dat gemaakt heeft?

    Verder vanaf de Fred Patrick een prima PEC gezien met als hoogtepunt de reactie van Boer na de 2-0!
    Wat een held !

  48. Volgens mij is er de keuze om te reageren op de inhoud van het artikel of op Japser. Ik kies in ieder geval niet voor het laatste. Het eerste daarentegen: heerlijk 6 wedstrijden voor het einde verzekerd van weer een seizoen Eredivisie in Zwolle. 😀

  49. Weer loopt die jasper te provoceren op pec supporters om niks . Zelf beschermt ie zwarte kopschoppers en krijsen dat er discriminatie is door ander wat dus niet zo was . Bah weg er mee .. hypocriete uitlokker >:(

  50. Nou ben ik de aanstichter van deze discussie door het artikel van RTV Oost te kopiëren. Of het waar is en het om PEC-supporters ging, weten we natuurlijk niet met 100% zeker. Daarvoor is het afwachten wat het politie-onderzoek uitwijst. Niettemin is het ernstig. Ik vind het ook opvallend dat de verontwaardiging vooral richting Japser gaat en niet naar het gebeuren in Deventer. Ook al zou je een slag om de arm houden wat daders en precieze toedracht betreft, is het natuurlijk zere af te keuren. PEC stuurt een rekening naar GAE voor een kapotte toilet (ook van RTV Oost). Lijkt me terecht wanneer daar de daders van de vernieling zitten. Ik zou het ook toejuichen wanneer de clubs en de verstandige supporters de groep eigen supporters in de hand houden wat geweld, bedreiging en immoreel en/of bot en grof gedrag (gebaar over brommerongeluk) betreft. Dan maar “Heerenveen”-publiek, wat daar ook maar mis mee mag zijn.:)

Reacties zijn gesloten.