PEC Zwolle naar de bekerfinale!!

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagavond een geweldige prestatie geleverd door de halve finale wedstrijd van de KNVB Beker te winnen van N.E.C. Nijmegen. In het eigen stadion werd de uitslag 2-1. De doepunten kwamen van de voet van Jesper Drost en Maikel van der Werff. Door de winst speelt Zwolle de finale in de Rotterdamse Kuip tegen de winnaar van AZ-Ajax. Het is de derde keer dat Zwolle in een bekerfinale staat. Het is tevens een serieuze kans om komend seizoen Europees voetbal te spelen.

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_15.jpg

In de eerste helft overheerste bij Zwolle en N.E.C de zenuwen. Pas na achttien minuten schoot de thuisploeg voor het eerst op doel, Joost Broerse schoot recht op Dennis Gentenaar af. Na een klein half uur spelen bracht Jesper Drost Zwolle ietwat gelukkig op voorsprong. Nadat Bart van Hintum zijn inzet tot twee keer toe gekraakt zag worden, schoot Jesper Drost met zijn rechterbeen de bal wel in het doel. De inzet werd nog van richting veranderd, waardoor Gentenaar er niet meer bij kon. Snel daarna kwamen de Nijmegenaren al weer terug Uit een vrije trap van Ryan Koolwijk schoot Kevin Conboy de bal in het dak van het doel. Helaas voor de meeste toeschouwers in het volgepakte IJsseldelta stadion kon Diederik Boer er niet bij. Mateusz Klich had twee minuten voor rust nog een grote kans, maar zijn volley ging maar net over het doel van de Nijmegenaren

 26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_13.jpg

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_05.jpg 

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_14.jpg

Ook na rust was het duel meer spannend dan goed. Zwolle had een serie hoekschoppen vlak achter elkaar, maar echt gevaarlijk werd het niet. Tot vlak voor tijd Maikel van der Werff besloot uit te halen. Zijn uithaal ging via doelman Gentenaar in het doel, met een orkaan van gebrul tot gevolg. Het leidde tot tien spannende slotminuten, maar de thuisploeg hield stand. ,,Ik dacht, ik schiet maar eens”, vertelt de matchwinnaar met een grote lach.

Morgenavond wordt bekend of Ajax of AZ de tegenstander in de finale wordt. Komende zondag wacht ADO Den Haag in de hofstad (16.30 uur).

PEC Zwolle – N.E.C. Nijmegen 2-1 (1-1) 
Toeschouwers: 10.800 
Scheidsrechter: Makkelie 
Gele kaarten: Boer (PEC Zwolle), Conboy, Nielsen (NEC)

Opstellingen: 
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Klich (87. Lachman), Karagounis, Drost, Thomas (73. Narsingh), Fernandez

N.E.C.: Gentenaar, Vermijl, Van Eijden, Nielsen, Leiwakabessy, Koolwijk, Conboy, Gravenberch (31. Foor, 70. Stefanik), Jahanbakhsh, Higdon, Hemlein (84. Castillion)

Scoreverloop: 
29. Drost 1-0 
37. Conboy 1-1 

81. Van der Werff 2-1 

Bron: peczwolle.nl 

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_02.jpg

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_01.jpg 

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_03.jpg

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_04.jpg

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_06.jpg

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_07.jpg

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_08.jpg

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_09.jpg

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_10.jpg

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_11.jpg

26-03-2014_bekerwedstrijd_pec-nec_2-1_12.jpg 

zwonec_6.jpeg 

Jesper Drost scoort de 1-0 

zwonec_2.jpeg 

zwonec_9.jpeg 

Maikel van der Werff maakt de beslissende 2-1

zwonec_10.jpeg

Emoties… 

zwonec_11.jpeg   

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

59 gedachten over “PEC Zwolle naar de bekerfinale!!”

  1. Trots op ons cluppie! Wauw! Nu mag Ajax van mij morgen winnen en kampioen worden! Dan gaan we zowiezo Europa in! Natuurlijk liever gewoon de beker winnen!

  2. Er moet wel één speciaal iemand er voor bedankt worden, dus bij deze; Gentenaar BEDANKT!! Maar mag de pret niet drukken, we gaan 20 april naar Rotterdam.

  3. Aollemoalle niks w??rd met d?t PEC Europa in. As ze teeg’n Manchester United uut Manchester mutt’n ebb’n ze geen schijn van kans. 😛

  4. 20 april …………….. Pec – Ajax…………………..na 90 minuten 3-3……

    na strafschoppen……………….. PEC BEKERWINNAARRRRRRRRRRRRR

  5. We spelen alleen tegen ameteur teams of uit de eerste divisie! Dit is de eerste club uit de eredivisie en ook nog eens de slechtste, dus zo knap is het niet!

  6. Schande dat al die kaarten voor de bosjesmannenbobo’s op de hoofdtribune zijn vergeven!!!

    Anyway, LKHJFDLHSLKJHLUR934509U3TOJHNJKDGNKJDHG!!!!!!! WAAAAAAAAAHHHHHHHH DE KUIPPPPPPPPPPP!!!!

  7. Haha dronken van geluk!!! Zwolluh, Zwolluh, Zwolluh, we gaan of Ajax of AZ oprollen in de finale, we gaan die beker pakken! Maar dit is sowiso al helemaal fantastisch! En de sfeer was ook top!

  8. Heel slecht van de organisatie om een heel vak, vooral erg provocerende NEC bobo’s op de hoofdtribune te plaatsen. Dat geeft bij iedereen irritatie en krijg je bijna zeker gedoe van.

    @Rick
    Er zijn ook nog andere sporten zoals handbal of hockey als je voetbal niet leuk vind. Wij gaan feest vieren dus hebben even geen zin in zuurpruimen.

  9. Zei van Wonderen na de wedstrijd tegen fietstas niet dat PEC een open, transparante club wilde zijn? Ben ik het zeker mee eens. Maar wat als deze zonen van moeders die stiekem voor Vitesse zijn opeens op de Stentor zouden hebben plaatsgenomen en zich net zo gedroegen als op de hoofdtribune? Staaltje onvermogen van heb ik jou daar, Bestuur.

    Neemt niet weg dat ik zo super blij en trots ben! Waaaahhhh!! 🙂 8)

  10. FINALE!!! Massaal naar Rotterdam, ons PEC speelt de bekerfinale! Onvoorstelbaar mooi dit. 5 potten voor het einde zijn we veilig en we mogen hopen op Europa. Mooier wordt het niet. Schitterend. FORZA PEC

  11. We komen op 20 april niet voor sPEC en bonen naar de Kuip, we komen die eikel ophalen.

    p.s. Blij dat ik niet op de hoofdtribune zit tussen tuig van bezoekende clubs en die dooien. Goed geregeld Van Wonderen, op de plebstribunes was het feest zonder wanklanken.

  12. Mooi resultaat. Ondanks dat de route er naar toe nu van mazzel aan elkaar hangt, maar dat kan je soms hebben. Wel jammer dat er in het Wok-stadion zo’n gezapig ‘gezellig’ Hollandse Hits-sfeertje hangt, ipv een echte voetbalsfeer. Belooft ook weinig goeds voor de finale. Maar oke, we kunnen straks in elk geval Europa in.

  13. Van harte gefeliciteerd PEC, een geweldige prestatie en zo verdiend 😀
    Alle fans en aanhangers uiteraard ook gefeliciteerd….Geniet ervan en maak er een mooi feest van samen :D:D:D

  14. Niet alleen dat vak halverwege de hoofdtribune zat opvallend NEC-volk.
    Op de hoek van de hoofdtribune, direct bij zuid, zat een groep provocerend Satudarah-motorvolk uit Nijmegen.
    Wat doen dit soort lui in de businessclub???

  15. Geweldige clubprestatie, gefeliciteerd spelers, staf en bestuur! Vanavond zijn we allemaal “voor” Ajax….
    Moet me nog wel even iets van het hart: dat ik het “wissel” beleid van Jans’ niet altijd snap: Karagounis en Fernandez, wat een drama! Als Narsingh fit is, zet ‘m in, echte buitenspeler en snel. Fernandez heeft zijn kansen gehad, er is nu weer iemand anders aan zet!
    PEC, succes a.s. zondag, probeer daar ook nog iets moois van te maken.

  16. Als de admin Zwollenaarisback’s dubbele reacties er uit zou halen bleef er nog maar de helft aan reacties over. 😉

    En wat roept iedereen nou de hele tijd dat ze minder Europa willen???

    En Arie: de onderwereld en de voetballerij gaan prima samen hoor. 😉

  17. En nu zijn de Zwolse Ajaxhaters met Zwolle en Feyenoord tattoos:o ineens wel voor Ajax natuurlijk.
    lekker hypocriet !!!!

    Succes in de finale

  18. Ari dat motorvolk zo jij ze noemt, juichden voor pec, dus waar je de wijsheid vandaan hebt dat het nec-ers waren begrijp ik niet! Hoe het mogelijk was dat er zoveel (tuig) op de hoofdtribune zat vind ik ook vreemd. Ik zat daar ook en deze “Heren” van Nec zaten er duidelijk met andere bedoelingen.

  19. Als Ajax vanavond wint, zijn we verder afhankelijk van het wel of niet kampioen worden van die club. Mocht dat nog spannend worden, dan heeft PEC de laatste twee wedstrijden nog wat in de melk te brokkelen: resp. tegen PSV en Twente8)

  20. Wel jammer dat er in het Wok-stadion zo’n gezapig ‘gezellig’ Hollandse Hits-sfeertje hangt, ipv een echte voetbalsfeer. Belooft ook weinig goeds voor de finale.

    Wat is volgens jou een echte voetbalsfeer?

    Zoals bij Feyenoord, ALLEEN in de topwedstrijden of als ze voor staan, honderd duizend keer zingen, hand in hand kameraden.

  21. @marc038
    Ik had in een vorig topic nog wat onbeantwoorde vragen.

    Bericht door Leo, op 22 maart 2014 11:03

    Bericht door marc038, op 21 maart 2014 13:23

    Leo, je denkt toch niet echt dat de ‘harde kern’ serieus genomen wordt door de HK van Feyenoord

    Ik denk dat ook niet, ik weet het zeker.

    Ook Cambuur, Twente, Utrecht, NAC, Groningen, Eagles en Ado hebben een fanatiekere aanhang dan wij met meer voetbalsfeer

    Nu maak je een fout, fanatieke aanhang en harde kern zijn twee verschillende dingen.
    Maar dat ga je maar lekker zelf uitzoeken.

    Wat versta je eigenlijk onder fanatieker?

    Geef je nog antwoord blijf je alleen maar blaten dat het bij anderen beter is.

  22. Niet op die vent ingaan. Duidelijk een eagle fan die de boel probeert te verzieken. Waarin hij overigens net zo succesvol lijkt als die club van hem.

  23. Vond het juist wel wat hebben die verschillende groepen verspreid over het stadion. Provocerend? Och, geen last van en het lokte juist wel meer zingen uit wat de sfeer ten goede kwam. Eindelijk gebeurde er iets op de anders zo oersaaie en dooie hoofdtribune. Die uitbreiding daar ziet er leuk uit maar is nagenoeg nooit vol. Weggegooid geld. Had dat kreng op Noord gebouwd en je had 10x betere uitstraling gehad. Jammer maar wie weet komt dat nog!
    Het bestuur afvallen op dit akkefietje gaat me veel te ver. Misschien wat naïef maar wel met de beste bedoelingen.

  24. @zib

    Kaartje voor de halve finale zal wel te duur zijn geweest voor de patjepeeërs op de hoofd. Was ook weer veelzeggend dat de veurzitter op de nieuwjaarsbijeenkomst de sponsoren moest aanmanen tot het voldoen van hun betalingsverplichtingen aan onze club. Miskien bij de volgende nieuwjaarsbijeenkomst een rondje ‘naming & shaming’ doen van de grootste parasieten.

Reacties zijn gesloten.