Berkum verliest thuis tegen Genemuiden

Zwolle – VV Berkum heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Genemuiden verloren. De uitslag op Sportpark Vegtlust werd: 0-2. In de stijd tegen degradatie waren dit ook dure punten voor Berkum.

bergen-2.jpg 

De Zwollenaren waren de bovenliggende partij in de eerste helft maar benutten de kansen weer niet. “In het voetbal gaat het om scoren, dus in die zin was het een terechte nederlaag. Maar wij hadden op voorsprong moeten komen want de eerste helft was volledig voor ons. Er lag ruimte achter de verdediging van Genemuiden maar het is ons niet gelukt daar van te profiteren,” stelde Berkum-trainer Michel van Oostrum vast. Coach Hans Schrijver van Genemuiden kon daar een eind in mee gaan. “In de eerste helft was Berkum beter en gevaarlijker en had de ploeg verdiend te scoren, al ben ik natuurlijk blij dat ze dat niet hebben gedaan. Na rust kregen we meer controle.”

bergen-5.jpg
 
 bergen-3.jpg
 
Via Lees verder meer foto’s… 

bergen-1.jpg
 

Lobje
Berkum begon aanvallend en na krap een kwartier kwam daar een levensgrote kans voor Chris van der Meulen uit voort. Een lange pass van Dirk Muis zeilde over de mistastende Genemuiden-verdediging waardoor Van der Meulen vrij voor de goal kwam maar zijn lobje eindigde op het dak van het doel. Even daarna werd een goed afstandsschot van Ruud Wellenberg naast getikt door de uitblinkende keeper Albert Flier, die ook daarna een hele serie uitstekende reddingen liet zien. Zo had de Genemuidense sluitpost in de 39e minuut een katachtige reactie nodig om een harde inzet van de goed weggedraaide Youp Kok uit zijn doel te houden. Aan de andere kant zorgde Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis er een paar keer met goed ingrijpen voor dat Genemuiden-topscorer Willem Lanjouw het doel niet kon treffen.

Pal na rust leek Chris van der Meulen voor een Berkum-voorsprong te zorgen toen hij alleen op het doel af ging maar ook toen kon Flier weer onderscheppen. Nadat aan de andere kant Lanjouw weer een schietkans had laten liggen was het in de 53e minuut wel raak. Lanjouw leek een overtreding te maken door zijn tegenstander weg te duwen maar mocht door van scheidsrechter Bijl. De eerste inzet werd gekeerd door keeper Bouwhuis maar uit de rebound schoot Patrick Lip de 0-1 binnen.

Onschadelijk
Chris van der Meulen was nauwelijks een minuut later twee tegenstanders te slim af maar zag zijn schot centimeters over gaan en daarna was het weer de beurt aan Flier die een schot van Jerrol Poot bekwaam onschadelijk maakte. In die fase kwam Genemuiden steeds beter in de wedstrijd, al was aan het vertoonde spel niet te zien dat hier een titelkandidaat aan het werk was. Nadat een harde vrije trap van Erik Rotman weg werd gebokst door keeper Bouwhuis velden de bezoekers vijf minuten voor het einde het vonnis. Patrick Lip maakte de bal goed vrij op rechts en speelde Lanjouw aan die perfect afrondde: 0-2. De Genemuiden-topscorer zat tot dat moment niet echt in de wedstrijd maar toonde weer eens aan dat hij aan één moment genoeg heeft. In de blessuretijd moest Berkum-keeper Bouwhuis nog een paar keer alles uit de kast halen om een grotere nederlaag voor zijn club te voorkomen.

Berkum is door dit verlies naar de directe degradatiezone gezakt. Rest nog de strijd tegen collega-laagvlieger VVOG in Harderwijk, dat vandaag verrassend won en nu een punt meer heeft dan Berkum. De Zwollenaren zullen dat laatste competitieduel móeten winnen om directe degradatie naar de 1e klasse te voorkomen.

 

Berkum-SC Genemuiden, 12 april 2014
Eindstand: 0-2 (0-0)
Doelpunten: 53. Patrick Lip (0-1), 86. Willem Lanjouw (0-2)
Gele kaarten: Dirk Muis, Kees Dorgelo (Berkum), Robert Boes (Genemuiden)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jeffrey Pohowainjaan, Jerrol Poot, Frank Hoolsema (76. Ricardo Kuijer), Pascal Diender, Ruud Wellenberg (61. Marc van der Meulen), Chris van der Meulen, Youp Kok (61. Arjen Westrik)
Opstelling Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Jasper Bremmer, Mike Koenders, Erik Rotman, Siebren Visscher (72. Rainier Resokario), Jeffrey de Visscher, Berry Halfwerk (63. Robert Boes), Willem Lanjouw, Patrick Lip, Anne van der Kolk (79. Jacco Riemens).

Bron: Th. Kolker  
 
bergen-4.jpg
 
bergen-6.jpg   
 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Berkum verliest thuis tegen Genemuiden”

Reacties zijn gesloten.