Foto-expositie David Verwer

Foto van auteur

In de centrale bibliotheek is van 3 tot en met 30 september een selectie van prachtige natuurfoto’s van de Utrechtse fotograaf David Verwer te bewonderen. De foto’s zijn voor het eerst te zien tijdens deze expositie in de bibliotheek, die aansluit bij de themamaand “Natuurverschijnselen”.

“Stromen aan beelden komen dagelijks bij iedereen op het netvlies. Met het soort foto’s uit deze serie gebruik ik geen andere werkwijze dan het waarnemen van deze aaneen-schakeling van beelden. Waanzinnige structuren en kleuren uit de natuur verschijnen dan plots op mijn netvlies.” In de expositie van fotograaf David Verwer vormen water, mineralen en planten de fysieke ingrediënten. Zij zijn belangrijke schakels van ons ecosysteem. David Verwer zoekt de stillevens van de natuur nooit. Ze verschijnen plotseling aan het oog.

Over de fotograaf

De achtergrond van David Verwer ligt in de zorg. Al jaren vormt fotografie een enorme passie voor David. Ondanks dat hij enkele fotocursussen en workshops gevolgd heeft, kan men hem gerust een autodidact binnen de fotografie noemen.

Verwondering over het leven en de wereld om hem heen vormt voor David Verwer een sterke drijfveer en bron van inspiratie om met fotografie bezig te zijn. Het liefst maakt hij iedereen steeds enthousiast deelgenoot van de beelden die bij me voorbij komen. Natuur geeft hem oneindig veel inspiratie en rust.

David Verwer exposeerde onder de titel “12 keer betoverd” met een impressie van Marokko in woord en beeld in 2005 in de bibliotheek van Utrecht. Afgelopen jaar exposeerde hij in Zwolle met Mooi Buiten, landschapsfoto’s uit zeven verschillende landen. Ook verscheen in 2006 de dichtbundel Dichtbij, een samenwerkingsproject met Annette van den Toorn.

De kunstenaar aan het woord

Op zaterdag 15 september is David Verwer van 14.00 tot 15.00 uur in de centrale bibliotheek aanwezig om een toelichting te geven bij zijn foto-expositie. Zo krijgen belangstellenden een interactief kijkje in de keuken van David’s beelden. Deze activiteit gratis te bezoeken.

De foto-expositie is tijdens openingsuren van de centrale bibliotheek (Diezerstraat 80) gratis te bezichtigen.