Cultuureducatie Zwolle koerst op nieuwe aanpak

Zwolle – Op woensdagmiddag 14 mei organiseert kunstencentrum Muzerie voor de laatste keer in haar huidige hoedanigheid de Cultuurkrachtdag in Theater Odeon. Tijdens de Cultuurkrachtdag maken het Primair Onderwijs Zwolle; besturen, schooldirecties, ICC-ers en leerkrachten kennis met het nieuwe culturele en kunstzinnige aanbod voor het schooljaar 2014-2015.  De Cultuurkrachtdag staat in het teken van informeren, presenteren en inspireren.

 

Om 14.00 uur wordt op ludieke wijze door Muppet Stuff en Rico, die op dit moment samen met Sticks, Typhoon, James en A.R.T. de rapgroep Fakkelbrigade vormt, de nieuwe website “Cultuureducatie Zwolle” gelanceerd. Op deze website vindt het primair onderwijs het culturele aanbod uit Zwolle en omgeving. Iedere culturele aanbieder, of het nou een zelfstandig docent is of een grote instelling, kan zijn programma op de site tonen. Voorwaarde is dat zij een VOG (verklaring omtrent gedrag) bezitten en beschikken over de juiste deskundigheid. De scholen bepalen uiteindelijk met wie ze in zee gaan.

Nieuw cultuureducatiebeleid

De nieuwe website Cultuureducatie Zwolle.nl faciliteert het vraaggerichte proces en biedt een platform voor het landelijke project Cultuureducatie met Kwaliteit. Deze manier van werken loopt vooruit op het nieuwe cultuureducatiebeleid dat vanaf 1 januari 2015 in Zwolle van start gaat bij de nieuwe organisatie die Bibliotheek Zwolle, Muzerie en Kunst&Zo samen gaan vormen (nu nog bekend onder de werktitel Hart van Zwolle). Directeur Astrid Vrolijk trapt daarom deze middag af samen met dagvoorzitter Ruben Maes.

 

Culturele markt

Naast het lanceren van de website kunnen de gasten een markt bezoeken waar culturele aanbieders uit Zwolle zich presenteren. De deelnemers gaan verder zelf actief aan de slag tijdens de ronde tafelgesprekken en kunnen daarna genieten van diverse openbare lessen van leerlingen die het afgelopen seizoen dans- muziek of theaterlessen hebben gevolgd op of na school.  Deze ‘doorkijkjes’ worden gepresenteerd in de Dommerholtzaal van Odeon.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)