Fietser geschept door auto

Door Redactie

Zwolle – Zondagavond rond de klok van 19.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een fietser aan de Van Wevelinkhovenstraat.

wevelinkhovenstraat_ongeval20140511-4.jpg

Volgens de bestuurder van de auto wilde hij rechtsaf, en zag hij in eerste instantie de fietser op het fietspad over het hoofd. Op het moment dat hij de fietser zag, probeerde hij nog te remmen, maar door het gladde wegdek wist hij de fietser niet meer te ontwijken. De fietser klaagde over pijn in zijn handen en armen en is ter plaatse door het ambulancepersoneel verzorgd. Daarna is hij in de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

wevelinkhovenstraat_ongeval20140511-3.jpg

wevelinkhovenstraat_ongeval20140511-2.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “Fietser geschept door auto”

  1. Tja, als fietsstad van Nederland is statistisch de kans op een ongeval met fietser nou eenmaal hoger. 😉

    Beterschap!

  2. Sterkte fietser!
    Op de Wevelinkhovenstraat rijden fietsers als het regent vaak aan de linkerkant van de fietsstrook, want er liggen enorme plassen (zie laatste foto bij dit artikel).

  3. Waarom heeft de automobilist de fietser niet gezien?
    Het lijkt erop dat de fietser dus gewoon ‘voor’ de auto reed in dezelfde richting.

    Dit is geen wijzend vingertje naar de automobilist maar ik vind het gewoon vreemd.

    Wellicht reed de auto achter een ander voertuig, voorste voertuig wilde naar links en ontnam het zicht op de fietser die ook linksaf wilde. Op het moment dat de voorste de fietser net gepasseerd was zou dan de bewuste auto dus kort de fietser hebben kunnen zien. Misschien nog een stukje slecht weer/regenval en een A-stijl die roet in het eten gooiden?

    Beterschap voor de fietser.

  4. Dat is dat stuk naast de AH, dat is inderdaad een link stukje. Regelmatig meegemaakt dat als je richting de stad wilt, nog snel even een auto voor je naar rechts schiet als die in de richting van Hedon wil. Sterkte aan de fietser.

  5. Idd. plek waar fietsers vaak iets links rijden vanwege grote plas.
    Als fietsstad een punt om eindelijk eens aan te pakken, is al een aantal jaren een probleempunt met waterafvoer. >:(

  6. Het is een gevaarlijke situatie daar vooral als je daar harder rijd dan de toegestane snelheid en ook staat het onduidelijk aangegeven dat fietspad misschien een kleurtje geven….

  7. Vreemd ongeval inderdaad. Je zou toch zeggen dat je zo’n fietser die bijna recht voor je rijdt niet kunt missen.

    Elke keer weer blijkt dat het zwakke punt bij motorische voertuigen het onderdeel tussen de rugleuning en het stuur is. Ik ga er van uit dat de techniek in de toekomst zover voortgeschreden zal zijn dat dit onderdeel niet meer van invloed is op de besturing.

  8. Elke keer weer blijkt dat het zwakke punt bij motorische voertuigen het onderdeel tussen de rugleuning en het stuur is

    Zullen we het er maar op houden dat het door je genoemde onderdeel bij ieder soort vervoersmiddel het zwakke punt is.

    Al lijkt me dit ook een gevalletje onoplettendheid van de automobilist. Tenzij de fietser plotseling van de stoep af reed het fietspad op.

  9. @Bernard, volgens mij heeft ie de fietser toch ook niet gemist 😉

    Lijkt me inderdaad een menselijke fout, hoop dat het goed gaat met fietser én bestuurder.

  10. Fietsers zijn soms moeilijk te zien, vooral op regenachtige en donkere dagen, vaak hebben ze ook donkere kleding aan.
    De fietsverlichting laat meestal te wensen over, ik zou daarom willen pleiten dat fietsers fluoriserende hesjes dragen, het komt de veiligheid ten goede, automobilisten zien de fietser een stuk eerder en kunnen daarop anticiperen.

  11. Hmm, ja, inderdaad een beetje ongelukkig uitgedrukt, Fietser 🙂
    Nee John, de nederlander wil niet meer regeltjes. Straks stel je nog voor dat de fietsen een wit achterspatbord van tenminste 30 cm moeten hebben. Zo’n hesje is overigens geen slecht idee, maar dan doormidden van eigen initiatief.

Reacties zijn gesloten.