Nieuwe havenmeestervoorziening stap dichterbij

Zwolle – Een gastvrije binnenstad betekent ook een binnenstad die goede voorzieningen biedt aan uiteenlopende doelgroepen. Voor sanitaire voorzieningen kunnen bezoekers van het de passantenhaven bij het Maagjesbolwerk terecht in een nieuw onderkomen. Op het Rodetorenplein wordt een permanente havenmeestervoorziening gerealiseerd. Begin juli 2014 start de aanbesteding. Uiterlijk 31 december 2015 moet de havenmeestervoorziening klaar zijn.

 

Het gebouw biedt plaats  aan douches en toiletten voor bezoekers van de passantenhaven bij het Maagjesbolwerk. Ook is er een gezinsdouche die eveneens door mindervalide varende gasten gebruikt kan worden. Haven- en marktmeester kunnen hier kantoor houden tijdens het vaarseizoen en marktdagen. De kasten voor installaties die nu nog op het plein staan worden in het gebouw ingepast.. Alle losse elementen op het Rodetorenplein verdwijnen daarmee. Dit komt de beeldkwaliteit ten goede en de ruimte op het plein kan eveneens efficiënter gebruikt worden.

 

Aanbesteding

De realisatie van de havenmeestervoorziening wordt binnenkort aanbesteed. De opdracht wordt gegund als Design & Construct. Dat houdt in dat de uitvoerende partij verantwoordelijk wordt en aanspreekbaar is voor het hele proces van ontwerp tot realisatie (inclusief de financiën). Begin juli start het openbare aanbestedingsproces. Uit alle inschrijvingen worden begin september door middel van loting maximaal vijf partijen geselecteerd die een ontwerp mogen maken.  

 

Selectie

De (maximaal) vijf ontwerpen die voldoen aan de technische en kwaliteitseisen worden in december voorgelegd aan een selectiecommissie. Deze commissie bestaat uit twee bewoners van het Maagjesbolwerk, vertegenwoordigers van de Vrienden van de Stadskern en Het Oversticht. De projectmanager van de Binnenstad is voorzitter. De selectiecommissie kiest het beste ontwerp en dat dat aan de hand van vijf toetsingscriteria. De toetsingscriteria hebben betrekking op het ontwerp, de manier waarop het gebouw in de omgeving past, de herkenbaarheid voor de gebruiker, het gebruikte materiaal en de toekomstbestendigheid.

 

Ontwikkelingsprogramma Binnenstad

De realisatie van de havenmeestervoorziening is een actie die voortvloeit uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2020. Het programma geeft een visie op de toekomstige ontwikkeling van de binnenstad, en geeft aan hoe de gewenste ontwikkeling bereikt kan worden. Gastvrijheid vormt daarin de rode draad. Zie ook: www.zwolle.nl/binnenstad.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Nieuwe havenmeestervoorziening stap dichterbij”

Reacties zijn gesloten.