Naar theater De Spiegel met een pak rijst

Zwolle – Een nieuwe vorm van theater: geen script, acteurs, decor of reeds gecomponeerde muziek. Zwollenaren zijn met ‘COOK’ uitgedaagd om hun eigen theatervoorstelling te maken. Al maanden wordt een spel gespeeld via www.dreamcookjump.com. Met deze uitkomsten maakt de stad op vrijdag 6 juni samen met artistiek leider Keren Rosenbaum (NYC) een voorstelling in ‘de grootste muzikale keuken van Zwolle’.

 dreamcookjump.jpeg 

Theater De Spiegel verandert voor één dag in de grootste (muzikale) keuken van Zwolle. Een keuken waar een ‘spel’ wordt gespeeld op 6 juni, maar ook in aanloop naar die datum. Een spel met als artistiek leider: Keren Rosenbaum. De New Yorkse kunstenares die voor dit project het ‘Holland Festival’ afsloeg. Dit spel vormt de voorstelling. In de afgelopen maanden hebben vele Zwollenaren meegedaan door beelden en geluiden te uploaden: kinderen die een drumstel van mama’s pannenset maakten, het geluid van een pruttelende pastasaus of een geheim van hun familierecept. De meest creatieve inzendingen kwamen voorbij en het is nog altijd mogelijk om mee te doen aan het spel en dus mee te regisseren.

Toegang met een pak rijst
Op 6 juni wordt het theater op z’n kop gezet. Niemand neemt plaats in de zaal, alles speelt zich af op het podium en backstage. Gedurende die dag worden heel veel theatergeheimen onthuld en de Zwollenaar staat er middenin. In de regisseursstoel valt niets in te halen, alleen maar een boel in te sturen, want Zwolle heeft de regie in handen voor ‘Cook’ op 6 juni in Theater De Spiegel! Kaarten kopen is niet nodig, je hebt al toegang tot de voorstelling met een pak rijst, een prei of een bosje wortels.

Overijsselse samenwerking 
Dit project is een coproductie van Odeon De Spiegel theaters, Wilminktheater Enschede en Deventer Schouwburg onder de vlag van ‘4oost’. Op 5 juni vindt het onderdeel ‘Dream’ plaats in Enschede en op 7 juni het onderdeel ‘Jump’ in Deventer. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Naar theater De Spiegel met een pak rijst”

Reacties zijn gesloten.