Meiden genieten van Girlsday in verffabriek

Zwolle – Donderdag 22 mei was het Girlsday bij Van Wijhe Verf! Girlsday is een internationaal evenement waarbij duizenden meisjes kennismaken met bèta, techniek en ICT. Meisjes van 10 – 15 jaar kunnen zo een kijkje nemen in de fascinerende wereld van bètawetenschap en technologie en ontmoeten (vrouwelijke) professionals die in deze sectoren werken. Van Wijhe Verf werkte graag mee aan dit initiatief en nodigde alle meiden uit de groepen 8 van basisschool De Zevensprong uit.

 

22-05-2014_girls_day_bij_van_wijhe_verf-russenweg_01.jpg 

De meiden werden ontvangen door een drietal vrouwelijke medewerkers van Van Wijhe Verf. Het was voor hen leuk (en een eye-opener) om op Girlsday juist vrouwen te ontmoeten in technische functies. Na het welkomstwoord was het tijd om een kijkje te nemen in de fabriek, want hoe wordt verf nu gemaakt? Ze gingen zelfs een stapje verder. In het Zwolse R&D lab werd uitgelegd hoe verf wordt ontwikkeld. De meiden gingen zelf aan de slag en mochten ter plekke een eigen kleur maken. De vers opgedane kennis over basiskleuren en materialen werd vervolgens in de praktijk gebracht door het uitvoeren van een praktijkopdracht. Ter afsluiting kreeg de juffrouw een leuke verfquiz om met de hele klas te doen (ook voor jongens!).

22-05-2014_girls_day_bij_van_wijhe_verf-russenweg_04.jpg 

22-05-2014_girls_day_bij_van_wijhe_verf-russenweg_02.jpg

22-05-2014_girls_day_bij_van_wijhe_verf-russenweg_05.jpg 

22-05-2014_girls_day_bij_van_wijhe_verf-russenweg_03.jpg

Girlsday draagt ertoe bij dat het blikveld van meisjes wat betreft opleidings- en beroepsmogelijkheden in bèta, techniek en ICT verruimd wordt en dat zij hun opties voor de toekomst vergroten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Meiden genieten van Girlsday in verffabriek”

Reacties zijn gesloten.