Snel, simpel en goedkoop met de bus naar het werk

Foto van auteur

Op 10 september 2007 start het experiment Oosterenk Vervoerspas. Met een speciale pas kunnen forenzen, die werkzaam zijn bij bedrijven op de Oosterenk, gratis of met flinke korting met de bus van en naar hun werk reizen.

OV-vervoerspas-logo

Om de reiziger snel op de plek van bestemming te krijgen, rijden er in de ochtend- en avondspits extra bussen en loopt er een speciale pendeldienst tussen het station en de Oosterenk.

Oosterenk Vervoerspas

De Oosterenk is één van de grootste werkgelegenheidsgebieden in de stad. Daarnaast zijn er ook belangrijke voorzieningen gevestigd, zoals de Thorbecke scholengemeenschap en het Sophia Ziekenhuis. Het gemak waarmee de grote verkeersstromen van werknemers en bezoekers de Oosterenk kunnen bereiken, is daarom van groot belang voor een vitale stad.
De bereikbaarheid staat echter onder druk en ook het parkeren vormt in toenemende mate een probleem. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle hebben daarom de handen ineengeslagen. Samen met de Ondernemersvereniging van de Oosterenk (OVB) en Connexxion zijn ze een experiment gestart voor het verbeteren van het openbaar vervoer, zodat de bereikbaarheid van het gebied verbetert.

Wat biedt de Oosterenk Vervoerpas?

Van 10 september tot en met 21 december 2007 komen er tijdens werkdagen extra ritten speciaal voor forenzen op 6 streekvervoerlijnen, die vanuit de regio rechtstreeks naar de Oosterenk rijden. Dit zijn de lijnen 29, 40, 70, 161, 166 en 167 van Connexxion. Op de lijnen 29, 70 en 161 is de actie geldig op een gedeelte van het totale traject, vanwege de trajectlengte en alternatieve mogelijkheden met openbaar vervoer. Uitsluitend voor werknemers van de Oosterenk worden de abonnementsprijzen op deze streekvervoerlijnen met 50 procent korting aangeboden. Daarnaast wordt er voor de reizigers tussen Zwolle NS-station en de Oosterenk een speciale snelle forenzenpendel ingezet. Oosterenk Vervoerspashouders kunnen hiermee gratis reizen. Ook lijn 1 van de stadsdienst en de streeklijnen tussen Zwolle NS-station en Oosterenk zijn voor hen gratis toegankelijk.
Meer informatie is te vinden op www.oosterenkvervoerspas.nl.

omhoog 

6 gedachten over “Snel, simpel en goedkoop met de bus naar het werk”

  1. Leuk voor de mensen die bij het station wonen, maar bij Oosterenk werken veel mensen uit de regio, die hebben er niks aan. Moet je maar eens naar Marslanden gaan vanuit Stadshagen met de bus. Kost je 3 keer zoveel tijd als in de file staan.

  2. Het g?¡?¡t juist om de mensen om de regio en die hebben er juist wel wat aan.
    Vanuit Hasselt, Nieuwleusen, Dedemsvaart, Olst, Wijhe, Ommen voor 50% korting met de bus.

    En kom je met de trein uit de regio kan je gratis met de bus naar de Oosterenk.

    Ik heb de pas al aangevraagd en ga er zeker gebruik van maken!

  3. idd. erg handig deze pas! ik kom zelf uit Wijhe en kan straks kiezen tussen de bus (die dan rechstreeks naar de oosterenk rijdt) of de trein en dan gratis met de pendel. 🙂

Reacties zijn gesloten.