Deltion Skelterrace krijgt regionaal karakter

Zwolle – Het Deltion College organiseert vrijdag 6 juni voor de 5e keer op rij de Skelterrace. Tijdens dit evenement strijden 200 eerste- en tweedejaars vmbo-leerlingen in teamverband om de YouTechtrofee. Met dit evenement wil Deltion leerlingen enthousiast maken voor techniek.

 

16-09-2009_deltion_skelter_project_4.jpg 

 

Steeds meer vmbo-scholen zien het belang in van techniekactiviteiten voor hun leerlingen. Het aantal wedstrijdteams van de Skelterrace is de afgelopen jaren dan ook explosief gestegen. In 2010 verschenen er 8 teams aan de start en dit jaar 20 teams. De race heeft inmiddels een regionaal karakter gekregen door deelname van scholen uit Zwolle, Meppel, Steenwijk, Raalte en Epe.

Voorafgaand heeft ieder team een bouwpakket van een skelter ontvangen, waarmee ze tijdens de techniekles aan de slag mochten. De eerste technische uitdaging was het in elkaar zetten van de skelter. Daarna mochten ze de skelter pimpen en van allerlei technische snufjes voorzien. De wedstrijd bestaat uit 7 onderdelen, waaronder een sprint, een pitstop, een behendigheidsparcours en een race. Daarnaast wordt gekeken welk team zich het beste presenteert en verkoopt en wordt de mooiste skelter beloond met een prijs. Het evenement wordt afgesloten met een race voor alle teams.

 

De Skelterrace 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door: YouTech, Salland Olie, OTIB, Techniektalent.nu, Fundeon en Rocli Racing. Rocli Racing doet mee aan de vmbo-mbo leerroute van de Thorbecke Scholengemeenschap en het Deltion College. Tijdens deze leerroute hebben 12 vmbo-leerlingen onder begeleiding van studenten van het Deltion College, drie wedstrijdkarts in elkaar gezet.

 

De organisatie van de Skelterrace is in handen van studenten van de mbo-opleiding Facilitaire Dienstverlening van het Deltion College. Samen met studenten van de mbo-opleiding Mechatronica, die de elektronische tijdklokken hebben gemaakt, en de techniekambassadeurs zullen zij de wedstrijddag in goede banen leiden.

 

Het evenement sluit goed aan bij de actielijnen van het in 2013 gesloten landelijke Techniekpact. Uitgangspunt van dit plan is de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid om stagnatie in de economische ontwikkeling te voorkomen. Regionale bedrijven en instellingen die betrokken willen worden bij de Skelterrace of andere techniekevenementen kunnen contact opnemen met Arie Koning akoning@deltion.nl.

De Skelterrace vindt plaats op vrijdag 6 juni van 10.00 tot 14.00 uur bij de Karba Kartbaan, Heinoseweg 10 in Zwolle. Meer informatie en een impressie van editie 2013 staat op www.deltion.nl/technobox.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Deltion Skelterrace krijgt regionaal karakter”

  1. JenaXL doet aanstaande vrijdag voor de derde keer mee. Een super leuk evenement. Team Bumpercars en team Army hebben afgelopen weken hard gewerkt aan hun skelter. Ze zijn er helemaal klaar voor en hebben er veel zin in.

  2. Fantastisch dat het evenement ook dit jaar weer plaatsvindt. Het belooft vrijdag weer een grandioze dag te worden. De Greijdanus leerlingen van het vmbo zijn ook dit jaar fanatiek aan de slag geweest met de skelters en de filmpjes. We zijn nu al trots op wat ze bereikt hebben! Vrijdag gaan The A-team, Drift kings, Turbo en de Stoofpeertjes er voor.

Reacties zijn gesloten.