Deltion organiseert race met gepimpte skelters

Foto van auteur

Zwolle – Ook dit jaar organiseert het Deltion College een skelterrace voor ruim 120 vmbo-leerlingen uit Zwolle en omstreken. De skelterrace vindt vrijdag 7 juni plaats op de Karba kartbaan in Zwolle. Met dit evenement wil Deltion eerste- en tweedejaars vmbo-leerlingen enthousiast maken voor techniek.

Er verschijnen dit jaar twaalf teams aan de startlijn. De deelnemende scholen zijn: JenaXL, Greijdanus College, Carmel College Raalte, Stad & Esch Meppel en de Van der Capellen Scholengemeenschap. Per school is een team van gemiddeld tien leerlingen samengesteld. Ieder team heeft een bouwpakket van een skelter ontvangen. De eerste technische uitdaging was het in elkaar zetten van de skelter. Daarna mochten de leerlingen de skelter pimpen en van allerlei technische snufjes voorzien. De wedstrijd bestaat uit zeven uitdagende onderdelen, waaronder een sprint, een pitstop, een behendigheidsparcours en een race. Daarnaast wordt gekeken welk team zich het beste kan presenteren en verkopen en wordt de mooiste skelter beloond met een prijs.


De skelterrace wordt mogelijk gemaakt door: Salland Olie, Bureau Top, OTIB, Technet, Schoeller Arca Systems BV, Techniekambassadeurs en studenten en medewerkers van het Deltion College. Studenten van de mbo-opleiding ICT en Mechatronica hebben een digitale tijdwaarneming gemaakt. Daarnaast zitten er studenten van de opleiding Mechatronica in de jury. Studenten van de opleiding Transport en Logistiek verzorgen het transport en een doe-activiteit rondom de wedstrijdbaan en studenten van de opleiding Interactieve Mediavormgeving doen live verslag van het evenement d.m.v. een drone. De Skelterrace vindt vrijdag 7 juni vanaf 10.00 tot 13.00 uur plaats bij Recreatiecentrum Karba, Heinoseweg 10 in Zwolle. Het evenement is live te volgen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Deltion organiseert race met gepimpte skelters”

Reacties zijn gesloten.