Intiem buitenconcert aan de Vecht

Foto van auteur

Zwolle – De eerste zomeravond, een hand getrokken voetveer en muziek. Huygens consort, een vocaal kwartet, en het klassieke orkest Musica Michaelis verzorgden zaterdag een avond vol muziek. Een uniek openluchtconcert op een historische plek in Zwolle.

 

 musica-8.jpg

 

Het concert vond plaats in Haerst. De ongeveer 75 bezoekers van de muzikale avond werden halverwege de avond overgebracht met het veer en werden verrast door kleine optredens in verschillende settings. Het thema voor deze avond was Sehnsucht am Vecht – Verlangens in de nacht. Al op het Haersterveer vond een miniconcert plaats. Regelmatig werd even stilgestaan bij de factoren van de omgeving, zoals de wijdsheid en een prachtige ondergaande zon. Dat er veel muggen waren werd ook snel duidelijk. Onder het genot van een drankje konden de bezoekers aan het einde van de avond luisteren naar het hoofdoptreden bij een prachtige ‘hooischuur’. Na het zomeravondconcert werd het publiek weer de Vecht overgevaren.

 

 musica-3.jpg

 

 musica-12.jpg

 

 musica-20.jpg 

 

Via Lees verder meer foto’s… 

Musica Michaelis

Musica Michaelis is het eerste professionele klassieke orkest in Zwolle. Het orkest ontleent zijn naam en inspiratie aan de Grote of Sint Michaëlskerk in Zwolle. Een schitterende kerk uit de 15e eeuw in hartje centrum aan de Grote Markt. Een kerk met een rijk cultuurhistorisch verleden. Van oorsprong een ontmoetingsplaats voor kunst en cultuur.

Musica Michaelis is het vaste orkest van de Cantatediensten die worden georganiseerd door de Commissie Grote Kerk. Daarnaast verleend het orkest regelmatig haar medewerking aan concerten van diverse zwolse koren en streeft zij na om het culturele aanbod in Zwolle te verrijken.

 

Huygens Consort

Het Huygens Consort is een vocaal kwartet dat uit het Huygens Vocaal Ensemble is voortgekomen. Het Huygens Consort bestaat uit Lin de Jong – sopraan, Henriette van der Laan – alt, Hans Tijssen – tenor en Andre Geerts – bas.

Het kwartet trad voor eerst voor het voetlicht in maart 2002 toen zij de solo’s uit de cantate cyclus ‘Membra Jesu Nostri’ van Dietrich Buxtehude voor hun rekening namen. Na een tweetal geslaagde uitvoeringen van dit werk werd op initiatief van dirigent Hans Tijssen besloten om dit kwartet een permanent karakter te geven. Sindsdien volgden optredens in Amersfoort, Zwolle, Enschede, Munster (D), Deventer en Hoorn. Komend november gaat het kwartet voor de tweede keer naar Argentinië.

 

Kijk ook eens op www.musicamichaelis.nl

 

musica-1.jpg

 

musica-2.jpg  

 

musica-4.jpg

 

musica-5.jpg

 

musica-6.jpg

 

musica-7.jpg

 

musica-9.jpg

 

musica-10.jpg

 

musica-11.jpg

 

musica-13.jpg

 

musica-14.jpg

 

musica-15.jpg

 

musica-16.jpg

 

musica-19.jpg

 

musica-18.jpg 

7 gedachten over “Intiem buitenconcert aan de Vecht”

  1. Het was superleuk, mijn gedachte was ook ; zouden er niet veel meer mensen zijn die hier graag bij hadden willen zijn?
    de foto impressie hierboven is prachtig en doet recht aan de prachtige muziek die is uitgevoerd

  2. Als iedereen er op af komt is er al gauw geen sprake meer van een intiem feestje. Dus ja: het moet dan wel een beetje geheim blijven.

  3. Het was een zeer geslaagde avond, super sfeertje, dank aan de musici die deze gezellige avond hebben verzorgd. Volgend jaar weer?
    En wat een mooie foto’s heeft Harry Plantinga weer gemaakt. Ik ben blij dat ik op deze bijzondere plek mag wonen.

Reacties zijn gesloten.