PEC Zwolle opent Eredivisie seizoen met winst

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft het Eredivisie seizoen geopend met winst. Tegen FC Utrecht werd het vrijdagavond in Zwolle 2-0. De doelpunten kwamen op naam van Jesper Drost en Soufian Moro.

 08-08-2014_pec_zwolle-fc_utrecht_2-0_huldiging_pec_14.jpg

Een domper op de feestvreugde was het uitvallen van verdediger Trent Sainsbury. De Australische Sainsbury moest met een pijnlijke enkel na een half uur spelen worden gewisseld. Maikel van der Werff verving hem. Op dat moment had Zwolle al op voorsprong kunnen staan. Nieuwkomer Jody Lukoki, hij begon in de basis, had na twee minuten een prima voorzet op Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander kopte de bal maar net over het Utrechtse doel. Ook pogingen van Mustafa Saymak en Jesper Drost gingen er niet in. Aan de andere kant waren Mark Diemers en Jens Toornstra dichtbij een treffer, maar ook zij konden niet scoren. Een kwartier voor tijd was het wel raak. In een fase dat PEC Zwolle het lastiger had met Utrecht, scoorde Jesper Drost. Een voorzet van Lukoki belandde voor zijn voeten. Drost kon geheel vrijstaand binnenschieten.Utrecht probeerde het in de slotfase vervolgens wel, maar kon weinig kansen bij elkaar spelen.

08-08-2014_pec_zwolle-fc_utrecht_2-0_huldiging_pec_04.jpg 

08-08-2014_pec_zwolle-fc_utrecht_2-0_huldiging_pec_01.jpg

08-08-2014_pec_zwolle-fc_utrecht_2-0_huldiging_pec_11.jpg 

Via Lees verder meer foto’s…

Invaller Soufian Moro maakte met zijn doelpunt aan alle onzekerheid een einde. Doelman Robbin Ruiter was mee in de aanval, waardoor Moro de bal in de tegenstoot in het lege doel kon schieten. ,,We hebben het anders aangepakt dan tegen Ajax. Voor rust lukte het niet echt. Utrecht had ook een uitstekende keeper”, vond trainer Jans. Hij was uiteraard wel tevreden met het resultaat.

Volgende week zaterdag is FC Dordrecht de volgende tegenstander. De aftrap in Dordrecht is om 19.45 uur.

PEC Zwolle – FC Utrecht 2-0 (0-0). 
Scheidsrechter:  Braamhaar 
Toeschouwers:  12.050

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Sainsbury (30. Van der Werff), Broerse, Van Hintum, Rienstra, Saymak, Lukoki (83. Moro), Drost, Thomas, Nijland (64. Ioannidis)

FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Leeuwin, Heerings, Kum (31. Cortie), Kali, Janssen, Toornstra, Barazite, De Kogel (57. Markiet), Diemers (76. Sarota) 

Scoreverloop: 
75. Drost 1-0 
90. Moro 2-0 

Bron: peczwolle.nl 

 

08-08-2014_pec_zwolle-fc_utrecht_2-0_huldiging_pec_02.jpg

08-08-2014_pec_zwolle-fc_utrecht_2-0_huldiging_pec_03.jpg 

08-08-2014_pec_zwolle-fc_utrecht_2-0_huldiging_pec_05.jpg 

08-08-2014_pec_zwolle-fc_utrecht_2-0_huldiging_pec_06.jpg 

08-08-2014_pec_zwolle-fc_utrecht_2-0_huldiging_pec_07.jpg

08-08-2014_pec_zwolle-fc_utrecht_2-0_huldiging_pec_08.jpg

08-08-2014_pec_zwolle-fc_utrecht_2-0_huldiging_pec_09.jpg 

08-08-2014_pec_zwolle-fc_utrecht_2-0_huldiging_pec_10.jpg

08-08-2014_pec_zwolle-fc_utrecht_2-0_huldiging_pec_12.jpg

08-08-2014_pec_zwolle-fc_utrecht_2-0_huldiging_pec_13.jpg

08-08-2014_pec_zwolle-fc_utrecht_2-0_huldiging_pec_15.jpg 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

35 gedachten over “PEC Zwolle opent Eredivisie seizoen met winst”

  1. Vorig seizoen, eindelijk verlost van Peter Vader! Start van het nieuwe seizoen, daar is tie weer (helaas). De man die moeite heeft met buitenlandse namen

  2. Er hangt reclame genoeg rond het veld Tjezus wat een onoverzichtelijk gedoe.

    En dan nog die gruwelijk lelijke spandoeken geen gezicht .

    Laten we de tribune’s maar gelijk totaan het veld doen dan kunnen die lelijke doeken er gelijk af ziet er ook gelijk mooier uit op tv !

  3. Daarvoor is hem toch een leuk baantje bij pec in de schoot geworpen( lees gecreëerd ) dus nietophemelen die man hij heeft zijn sporen verdient maar ook zeker er iets voor retour gekregen ( betaald en wel )

  4. Ik hoorde dat sommige goed betalende BC kaarthouders nog niet op hun stoel konden zitten, omdat de verantwoordelijke manager op vakantie was. Met die functie nu op vakantie?? Het kantoor weet de juiste kaart al meer dan een week lang niet uit te draaien!!!! Zakenman moest in de hoek van het stadion plaatsnemen.

  5. Ik kom niet alle wedstrijden in het stadion (oud Zwollenaar, woon 100 km verder). Wat me opviel op de ‘Berkumtribune’ was het gezellige sfeertje. Net alsof er een hele grote familie zat. Mensen die er zitten te genieten, alleen al om het feit dat ze bij hun club zijn. En de rust met z’n allen gewoon gezellig meezingen met een oud bekend muzieknummer. Heel bijzonder.

  6. Over de kwaliteit van het team en het vertoonde spel kan nu weinig gezegd worden, dat was meer dan prima, maar zakelijk mag er best een kritische toon geplaatst worden. Het is niet alleen maar hosanna hoor!

  7. Prachtige seizoensopening, veel kansen, in de 2e helft toch nog een beetje billen knijpen of het allemaal wel goed zou komen, kortom een spannende wedstrijd. De puntjes moeten nog wel ff op de i, maar dat gaat Jans wel voor elkaar boksen! Onze Griekse spits moet wat beweeglijker gaan worden en niet direct gaan liggen bij een “tikkie” en ik zou zeggen “Sweet Caroline” tijdens de rust “erin” houden, creëert een soort van feeststemming! 3 Punten en bovenaan, het seizoen is weer begonnen!

  8. Het is niet alleen hosanna… Nee stel je voor. Van anoniem eerstedivisieclubje met 3000 toeschouwers, naar een club met 8000 seizoenskaarthouders, 12000 man op de tribune, Mokhtar/Lachman/Achenteh/Mokotjo/Klich, bekerwinnaar, JC-schaalwinnaar, Ron Jans als coach, europaleague-deelnemer, steeds meer BC-leden en sponsoren (ja, die betalen al die spelers. Niet wij met onze 150 euro).

    Ja, daar zal vast af en toe wel iets mis gaan. Net zoals in het echte leven. Maar goed, iedere azijnzeiker is natuurlijk zelf foutloos.

    In ieder geval: de eerste 3 punten zijn binnen. En dat tegen een club die onze begroting (nog?) ver overstijgt en die van plan was aanvallend en aantrekkelijk voetbal te gaan spelen. Nou, dat hebben we gezien. Knap ook hoe Lukoki zich meteen kon onderscheiden (na 1 keer meetrainen) en hoe de plek van Mokotjo moeiteloos is ingevuld (na 1 keer trainen).

  9. Altijd lekker om met 3 punten te beginnen. Geen hosanna, want zo goed was het niet tegen een modale tegenstander waar vijf spelers ontbreken.

  10. @marc038 kijk eens welke 5 hier niet meer zijn dit seizoen
    fernandes benson Lachman/Mokotjo/Klich

    en dan zo presteren!!!!!!! SUPER ZWOLLE
    :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  11. @jappie

    Als er geen gewoon klootjesvolk op de tribune zit die “slechts” 150 betalen voor een seizoenspas dan blijven die fijne BC leden en sponsoren ook weg…;)

  12. Tja, en denk maar niet dat al die bedrijven krom gaan liggen voor hun lidmaatschap zoals dat bij sommige supporters wel het geval is.
    Het levert hun ook genoeg op zeker gezien de sportieve resultaten..

  13. Voordat de wedstrijd begon gooiden 2 personen een blauwe rookbom in het fietstunnnelje onder de Ceintuurbaan. Veel mensen hadden last van hun adem. De 2 jongens werden aan het einde van het tunneltje opgewacht dor de politie.

  14. Het spel was m.n. de eerste helft voortreffelijk. Defensief staat het erg goed, alleen V. Hintum wel nog wel eens een paar foutjes maken. In de 2e helft was het meer in evenwicht en had ik het gevoel dat het conditioneel lastig begon te worden. Lukoki heeft me in positieve zin erg verrast; was snel en heeft een voorzet in huis. Thomas is onvermoeibaar, wendbaar en probeert zijn fouten te herstellen. Je zult maar tegenover hem staan…. Drost en Saymak gewoon top vandaag. Blijft over de spitsenpositie; Niijland doet zijn best maar mist m.i. startsnelheid en kopkracht. De Griek (lastige naam) zou wat simpeler kunnen gaan spelen en niet zo snel gaan liggen met zo’n lichaam. Mijn conclusie; spits blijft een probleem. Oh ja; een werkelijk fantastisch schot van Moro. Wat mooi getrapt:D

  15. teeds meer BC-leden en sponsoren (ja, die betalen al die spelers. Niet wij met onze 150 euro)

    Niet helemaal waar;
    De clubs in de eredivisie rekenen als volgt:
    1000 betalende supporters is 1 miljoen omzet.
    Trek je conclusie.

Reacties zijn gesloten.