Diederik Boer per direct naar Ajax

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Diederik Boer verlaat PEC Zwolle per direct. De doelman stapt over naar landskampioen Ajax, waar hij de opvolger wordt van Kenneth Vermeer. Boer maakte in het seizoen 2002/2003 zijn debuut in het eerste van Zwolle, uitgerekend tegen de Amsterdammers.

In de twaalf seizoenen die volgde, was hij de laatste tien jaargangen vaste waarde onder de Zwolse lat. De sluitpost kwam nooit eerder voor een andere club uit. Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, over de transfer: ,,De club gunt Diederik deze overgang. Hij heeft altijd alles gegeven voor PEC Zwolle en is samen met de club door ontwikkelt. Dat hij nu deze stap naar de landskampioen kan maken, is voor zowel hem als PEC Zwolle goed. Het toont de groei die wij als club hebben doorgemaakt, dat we steeds vaker spelers aan de Nederlandse top verkopen. Uiteraard staat er een serieuze transfersom tegenover en zijn wij ons momenteel aan het beraden over een opvolger."

 

33 gedachten over “Diederik Boer per direct naar Ajax”

 1. Volgens mij voelt iedere Zwollenaar hetzelfde: dit is Diederik gegund, maar wat een vervelend moment voor PEC. Hopelijk kan er nog wat geregeld worden, nu Begois geblesseerd is. Daarmee zou ik het best als eerste keeper willen proberen, maar voorlopig staat ie er volgens mij nog niet.

  Ik hoop voor Boer dat zijn carriere net zo verloopt als die van Henk Timmer. Ook van vaste waarde bij Zwolle naar Ajax en Feyenoord als stand-in, maar uiteindelijk zeer veel wedstrijden (tot op het hoogste Europese niveau) bij beide in de basis gestaan.

 2. Ik snap hem wel, hij is al aardig op leeftijd en wil nog snel even een financiële klapper maken.Op de bank bij 020, Cilessen zal nog wel een aantal jaren blijven dus ik ben bang dat het hem net zo zal vergaan als Jeroen Verhoeven. Van club naar club.

 3. Ik gun hem deze stap wel, was eerst even teleurgesteld dat het nog gebeurde, maar met een goede opvolger komt het wel goed met PEC. En misschien zien we wel weer een oude bekende terugkeren??? En Boer is inderdaad een beetje overschat, maakt toch ook wel z’n foutjes zoals vorige week.

 4. PEC Zwolle heeft zich bij NAC Breda gemeld voor Jelle Ten Rouwelaar (33).
  De Overijsselse club ziet in de sluitpost van de Bredaenaars de opvolger van de naar Ajax vertrokken Diederik Boer.

 5. Laten we aub. niet aan Ten Rouwelaar beginnen zeg… Eloy Room beschikt bij Vitesse over een contract tot 2015, prima keeper. Ook Sonny Stevens lijkt me een goede optie, al zal dat lastiger worden.

 6. Leonardo zeg gewoon dat je wat tegen Boer heb en dat je alleen de fouten ziet maar dat je de geweldige reddingen niet wilt zien.
  Boer is gewoon 1 van de beste keepers op het Nederlandse veld.

 7. PEC Zwolle heeft zich bij NAC Breda gemeld voor Jelle Ten Rouwelaar, die de opvolger van de naar Ajax vertrokken Diederik Boer moet worden.

  Ten Rouwelaar: “Ik wil eerst alles op een rijtje zetten. Ik neem het in overweging”.

 8. @Stef,
  Gelukkig maar, toch is Hahn betere optie voor Zwolle.
  Jeuginternational met groeimogelijkheden en in salaris vast nog wel goedkoper dan Ten Rouwelaar.

 9. NAC’s technisch directeur Graeme Rutjes heeft laten weten dat de transfer van de baan is.

  Rutjes kreeg zondagavond een telefoontje van de doelman. ‘Jelle heeft aangegeven dat hij bij ons wil blijven en daarmee is een vertrek naar PEC niet meer aan de orde’, aldus de directeur.

  NAC had PEC bovendien al laten weten dat het Ten Rouwelaar niet wilde laten gaan. Bekend was wel dat Ten Rouwelaar zeer gecharmeerd is van PEC-trainer Ron Jans. In het verleden hebben de twee goed samengewerkt bij FC Groningen en FC Emmen. Onlangs noemde Ten Rouwelaar Jans in VI nog de beste trainer waarmee hij in zijn loopbaan heeft gewerkt.

 10. Blijft voetbal. Ze zeggen het een, maar doen het ander. Maar ja dus geen Ten Rouwelaar. Hahn naar excelsior. Room mag niet weg van vitesse. Twente zal vast niet meewerken om Stevens te laten gaan. Begois herstellende van een hernia en Boy de jong is talentvol maar te grote gok.

  Wie blijft er over? Aub geen buitenlandse grabbelaar

 11. Het was te verwachten dat als Vermeer weg zou gaan dat Diederik de opvolger zu worden in Amsterdam. Het is alleen jammer dat het op de laatste dag gebeurt.

  Wie tovert Gerard Nijkamp uit zijn hoed, zal het Thomasz Kuszczak zijn die transfervrij is of toch een Nederlandse keeper als Coutinho.

  Gerard Njkamp zal het zeer druk krijgen vandaag want er moet aan de linkerkant concurrentie komen voor van Hintum.

  Dus zeer benieuwd naar einde van de dag.

  – Editted –

  Personen zomaar beschuldigen van bedreiging e.d. kan niet op deze website. Graag uw aandacht daarvoor!

  Redactie WLZ

 12. Vriendjespolitiek,weinig tot geen transparantie,ellebogenwerk,kunstgras,spelers die voor en appel en een ei weggaan,en een stadion dat als een crematorium oogt.

  Ja,dat mag ik vinden ja.

  Olé olé Pee Eeh Cee olé Against Modern Football en pro echt gras.

 13. @Tevreden ,
  Blij dat jij alles lekker passief over je heen laat komen, je naam zegt het al.
  Ik zou zeggen laat de aftakeling van de Eredivisie je smaken en geniet er met volle teugen van.

  AMF

 14. Aftakeling van de eredivisie? Wat heeft dat nu weer te maken met de grasmat, de uitstraling van het stadion en de prijs die voor een paar spelers is betaald?

 15. @Tevreden ,
  Ik heb gewoon een auto waarmee ik de grens over kan naar Duitsland waar voetbal nog naar bier en braadworst ruikt ,de kaartjes betaalbaar zijn, het nivo ongelofelijk veel hoger ligt , waar de sfeer vele malen beter is, de stadions vele male mooier en groter zijn en er nog op echt gras wordt gespeeld.

  Trouwens als ik ze in DL vertel dat de club bij mij thuis op Kunstrasen spielt pissen ze in hun broek van het lachen(of het vele bier) of schudden ze vol ongeloof hun hoofd.
  Overal waar je komt schijten echte voetballiefhebbers en ook de voetballers op kunstgras.
  Dat jij dit blijft verdedigen zegt meer over jou dan over mij.

  AMF

Reacties zijn gesloten.